Viitorul X-Men: ce îi aşteaptă pe mutanţi?

  de - | 3 June 2016, 11:37 AM | Film | Pop Culture

  0

  X-Men: Apocalypse a fost deja văzut de 100.000 de români, scrie CineMagia.

  Nu este filmul perfect (cronica CineMagia aici), dar fanii mutanţilor au dat năvală pentru a vedea noile lor aventuri şi confruntarea cu atotputernicul Apocalypse. Etichetat drept sfârşitul noii trilogii X-Men, premiera de acum două săptămâni nu sfârşeşte nimic: chiar dacă nu e confirmat în acest moment, franciza va fi continuată, iar mai jos noi explorăm posibilele direcţii pe care le-ar putea urma un nou film cu acţiunea în anii ’90.

  Atenţie, articolul conţine spoilere din X-Men: Apocalypse!

  În aprilie am discutat despre viitorul X-Men după ce Deadpool a reuşit, în ciuda faptului că era destinat unui public adult, să câştige peste 750 de milioane de dolari. Nici Apocalypse şi nici următorul film cu Wolverine nu vor fi influenţate de schimbarea strategiei studiourilor Fox, dar sunt toate şansele ca următoarele filme X-Men să aibă o intensitate care să nu le mai recomande până şi celor mai mici spectatori.

  X-Men: Apocalypse aruncă o serie de nade despre viitorul francizei. De exemplu, când Profesorul X (James McAvoy) şi Havok (Lucas Till) o vizitează pe Moira MacTaggart (Rose Byrne) la sediul CIA, aceasta menţionează un fiu. În benzile desenate, fiul agentei este Kevin MacTaggert, un mutant în stare să distorsioneze realitatea. Conştientă de puterile sale extraordinare, mama sa îl va ţine închis într-un laborator de cercetare, dar Kevin va evada şi, luându-şi numele de Proteus, va provoca prăpăd printre mutanţi. Având în vedere decizia Marvel de a explora noi dimensiuni şi forţele magice în viitoarele filme pentru marele ecran, este posibil ca şi studiourile Fox să fie tentate de o schimbare de direcţie pentru un viitor film cu X-Men.

  Dar indiciile cele mai clare cu privire la viitorul francizei vin chiar din scena de final a lui X-Men: Apocalypse. Servieta inscripţionată Essex Corp face o trimitere evidentă la unul dintre cei mai puternici şi redutabili villain-i din universul X-Men, Mr. Sinister. Eroul unora dintre cele mai complicate răfuieli cu X-Men, villain-ul s-a născut în secolul 19 şi, în urma unei înţelegeri cu Apocalypse, îşi obţine nemurirea. Obsedat de evoluţia mutanţilor, Mr. Sinister o va clona pe Jean Grey, iar clona va avea un copil cu Cyclops, copil care va deveni mai târziu Cable, mutantul de a cărui prezenţă în sequelul Deadpool s-a vorbit atât de mult în ultima vreme.

  Evoluţia lui Jean Grey este o altă posibilă sursă de noi aventuri în universul X-Men. În punctul culminant al confruntării cu Apocalypse, când Profesorul X o îndeamnă să-şi folosească întreaga putere, se poate vedea o manifestare a lui Phoenix, entitate celestă ce coexistă în corpul lui Jean. Puterile ei distrugătoare au fost deja explorate în X-Men: The Last Stand, iar un nou sequel X-Men ar putea aprofunda pericolele acestei dualităţi.

  O ecranizare după Dark Phoenix Saga, probabil cea mai cunoscută aventură din benzile desenate a lui Jean Grey, ar putea fi o continuare logică a francizei. Măcinată de impulsurile distructive ale lui Dark Phoenix, Jean se va vedea înfruntându-i pe membrii X-Men, una dintre cele mai spectaculoase acţiuni ale personajului fiind distrugerea unei stele, act ce va duce la moarte miliardelor de locuitori ai respectivului sistem solar.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.