miercuri, 4 octombrie, 2023

Special Arad Logo

  Viitorul Apple iPhone pliabil s-ar putea închide automat când este scăpat

  de Special Arad | 13 aprilie 2023, 1:09 PM | IT

  1

  (foto: LetsGoDigital)

  Apple este una din marile companii de telefoane mobile care nu are încă un telefon pliabil. Au fost tot feluri de zvonuri despre lansarea unui telefon pliabil Apple, dar numai zvonuri. În acest timp, companii precum Samsung și Motorola au deja tradiție în acest domeniu.

  Totuși, compania americană Apple nu stă cu mâinile încrucișate. Potrivit site-ului britanic Pocket-lint, acum un brevet pare să sugereze că Apple ar fi găsit o soluție pentru o problemă cu ecranele pliabile, afișaje care se pot deteriora foarte ușor.

  Brevetul în cauză a fost primit de Apple de la USPTO (United States Patent and Trademark Office – Oficiul de brevete și mărci comerciale din Statele Unite). În documentația care însoțește brevetul vedem un sistem prin care un senzor ar detecta când un Apple iPhone Fold, sau cum se va numi, a fost scăpat și apoi ar declanșa un mecanism încorporat care ar închide dispozitivul pentru a preveni deteriorarea afișajului acestuia. Cel mai reprezentativ telefon pliabil de pe piață, Samsung Galaxy Z Fold 4, nu are așa ceva.

  Ecranele pliabile sunt adesea foarte fragile și susceptibile de a fi deteriorate. Este posibil ca o astfel de îngrijorare să se afle în spatele intrării întârziate a Apple pe piața pliabilă. Apple tinde să intre pe piețe doar atunci când este convins că a remediat orice probleme pe care le-ar putea avea alte dispozitive. Acesta ar putea fi un exemplu al acestui fapt.

  Chiar și căderile de la o înălțime relativ mică, care nu i-ar da timp iPhone-ului să se închidă complet, ar putea beneficia de protecție, sugerează brevetul. În descrierea brevetului se spune: „chiar și plierea afișajului la un unghi mai mic de 180 de grade poate oferi o anumită protecție, deoarece în cădere se poate lovi una din marginile dispozitivului mobil în loc de afișajul în sine”.

  Când Apple își va anunța propriul telefon pliabil rămâne totuși un mister. Au existat zvonuri despre un fel de tabletă pliabilă, cu o lansare care poate avea loc în 2025. Dar informațiile despre un Apple iPhone pliabil real continuă să fie evazive. Din câte se pare, Apple este aparent mulțumit să lanseze telefoane clasice de sticlă și metal care sunt la fel de rigide ca întotdeauna.

  Totuși, nimic din toate acestea de mai sus nu par a fi în calea companiei Samsung. Se așteaptă ca gigantul tech sud-coreean să lanseze o nouă serie de dispozitive pliabile în 2023, inclusiv Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5. Mai mult, Samsung are în vedere și lansarea unei tablete pliabile.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.