joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  VIDEO. DIICOT Arad: Percheziții la traficanții de migranți. Sunt vizate 35 de domicilii din cinci județe

  de Ioana Costaș | 22 ianuarie 2024, 9:32 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

   

   

  Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad, efectuează – luni dimineața – 35 de percheziții domiciliare, în județele Arad, Bihor, Brăila, Dolj și Vrancea, într-o cauză privind săvârșirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de migranți. De asemenea, sunt puse în executare 43 de mandate de aducere.

  Din cercetări a reieșit că „în perioada martie 2023 – ianuarie 2024, 30 de suspecți, cetățeni români și străini provenind din Siria, Afganistan, Bangladesh, Filipine, Nepal, Egipt, Turcia, Belarus, Italia și Austria, au inițiat și constituit un grup infracțional organizat, având ca scop traficul de migranți.

  Aceștia au fost racolați, în principal, din București și Timișoara, din rândul celor care dețin permise de ședere/vize de muncă, fiind adăpostiți în municipiile Timișoara, Arad și Oradea, până în momentul în care era organizată trecerea, în mod ilegal, peste frontiera de stat a României, cu destinația finală Italia, Austria sau Germania. Pe parcursul administrării probatoriului, au fost depistate mai multe transporturi ilegale de migranți”.

  „Acțiunea este realizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Timișoara și Craiova, serviciilor de combatere a criminalității organizate Brăila, Vrancea, Sibiu, cel al polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Arad și Sibiu, polițiștilor de frontieră de la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea și jandarmilor din cadrul inspectoratelor de jandarmi județene Arad și Bihor, precum și Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara. Suportul de specialitate este asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română și de Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT”, transmite IPJ Arad.

   

  Citește și: Crăciun 2023. Cât a costat fericirea în 12 dintre marile orașe ale României

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.