luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Victorie și atât… UTA a trecut de ultima clasată din Liga 1

  de Lucian Dănilă | 25 februarie 2022, 7:31 PM | Sport

  2

  Victorie, cu atât rămâne UTA după meciul cu cea mai slabă echipă a campionatului, Academica Clinceni. Altfel, elevii lui Ionuț Badea au avut momente în care au fost huiduiți de proprii suporteri, veniți în număr de aproape patru mii la stadion, chiar dacă adversara era ultima clasată.

  Pentru că ne-am referit la suporteri, vreme de aproximativ 7 minute aceștia nu au ocupat peluza „Iosif Petschovski”, în semn de protest pentru abuzurile Jandarmeriei.

  UTA a început meciul destul de avântat contra unei echipe în care jucătorii cu greu se cunosc între ei. Miculescu a deschis scorul după un sfert de oră în urma unui corner. Ubbink a executat, Erico a recentrat în fața porții și Miculescu s-a înălțat în careul mic și a trimis în poartă. Părea că este primul meci la care spectatorii arădeni se pot relaxa, dar nu am avut parte de așa ceva.

  UTA a oprit motoarele și chiar le-a dat ocazia celor de la Clinceni să-și creeze o mare ocazie la poarta lui Iacob, dar șutul lui Cătălin Ion din interiorul careului a fost parat de portarul arădean pe linia porții. UTA s-a complăcut într-un joc pozițional care mereu se încheia la 16-20 de metri de poarta lui Ureche, iar Ongaro nu-și găsea nicicum locul în peisaj.

  Partea a doua a început la fel cum s-a încheiat prima repriză, dar parcă posesia a fost de data aceasta mai mult de partea ilfovenilor. Pasele exasperante înapoi au atras huiduieli din tribune. Prima mare ocazie a reprizei le-a aparținut celor de la Academica, dar șutul lui Dumitrache a fost respins cu dificultate de Iacob, după care Robert Ion putea finaliza dar a preferat să facă un dribling în plus și faza s-a răcit.

  Liniștea a adus-o Ubbink în minutul 84, atunci când a șutat de la 16 metri în colțul din dreapta lui Ureche și mingea a poposit în plasă pentru 2-0. Până la final, Dangubic ne-a arătat încă o mostră din talentul său de a rata mari ocazii și, dintr-o poziție foarte favorabilă, a șutat mult peste poartă.

  Concluzia generală a fost că „dacă astăzi prindeam o echipă bună, ne-ar fi îngropat…” Cam așa.

  În ciuda victoriei, UTA a arătat astăzi poate mai rău decât la remiza rușinoasă cu Dinamo. Astăzi, UTA a avut norocul de a da peste Academica. Dar poate se mobilizează mai bine cu viitorii adversari.

  UTA Arad – Academica Clinceni 2-0 (1-0)

  Miculescu 15, Ubbink 84

  UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Erico, C. Dima, Shlyakov – Ubbink, Vorobjovas, Isac – Miculescu (75 Cardoso), Ongaro (67 Dangubic), Otele (87 Baravykas).

  Pe bancă: Balauru, Baravykas, Pătlăgică, Laukzemis, Dangubic, Mercioiu, Hrezdac, Cardoso, Cibi.

  Antrenor: Ionuț Badea

  Academica: Ureche – Rufati (82 Melniciuc), Tsvetkov, C. Ion – Mboko, Vrdoljak, Alghoul, Holzmann – de Amorim (75 Florică), Plazibat (56 Dumitrache), R. Ion.

  Pe bancă: Bolboașă – Cmovs, Gogov, Florică, Iana, Dumitrache, I. Ștefan, Melniciuc, A. Dima.

  Antrenor: Constantin Giurescu.

  Arbitri: Rareș Vidican (Satu Mare) – Raul Ghiciulescu (Lugoj) și Doru Zamfir (Slatina).

  Rezervă: Viorel Flueran (Craiova).

  Observator FRF: Zoltan Szekely (Baia Mare).

  Observator: Octavian Goga (Brașov)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nici o idee de joc, nici un sut de la distanta, nici o lovitura libera din preajma careului advers de la 17-22 m, joc haotic si mereu in spate cu portarul, chiar cand am avea oportunitati, lipsa de curaj , de valoare individuala, lipsa de marcatori.Sa dea Domnul sa ramanem in Liga 1 si sa dregem busuiocul in vara.Deocamdata Otele, Cardoso,Ongaro , Lukasemis sunt neconvingatori in atac, iar pe Mercioiu l-am vazut stresat cand l-a introdus in teren.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.