marþi, 28 mai, 2024

Special Arad Logo

  Vești alarmante de la Liceul German… Mioara Comana, directorul Inspecției Sanitare de Stat, a avut nevoie de îngrijiri medicale după inspecția în incinta școlii

  de Lucian Dănilă | 14 ianuarie 2020, 6:23 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  A trecut o zi de când zeci de copii de la Liceul German „Adam Muller Gutenbrunn” din Arad au ajuns la secția de Urgențe de la Spitalul Județean. La început au venit nouă copii, dar până la această oră cifrele sunt alarmante: 43 de copii au avut nevoie de îngrijiri medicale, dintre care 16 au necesitat internare.

  „În urma analizelor s-au găsit trei substanțe care au provocat starea de rău a copiilor”, ne spune unul dintre părinți. „Medicii ne-au spus că acestea rămân în corp minimum șapte zile și ne putem aștepta la orice”, continuă același părinte.

  Gravitatea cazului a făcut ca la Arad să ajungă Mioara Comana, directorul Inspecției Sanitare de Stat. Este aceeași persoană care s-a ocupat de alte două cazuri celebre, cel de la Timișoara în urma căruia și-au pierdut viața trei persoane, doi copii și un adult, în urma dezinsecției de la un bloc din Complexul Studențesc, dar și cel de la București în urma căruia, la Spitalul Floreasca, o pacientă a fost incendiată pe masa de operație.

  Mioara Comana a intrat în incinta Liceului German și încă de la început a simțit un miros suspect. „Ne-a spus că încă de la parter a simțit mirosul. De asemenea, a vorbit și de faptul că una dintre substanțe avea o concentrație de patru ori mai mare decât era indicat, iar o altă substanță ar fi fost interzisă”, ne spune același părinte.

  După ce a ieșit din școală, Mioara Comana a simțit înțepături în zona gâtului și a avut nevoie de consult medical.

  Cei 14 copii care au rămas internați sunt în stare stabilă, doi dintre ei (n.r. inițial au fost 16 copii internați) fiind lăsați acasă dar cu condiția să ia contact cu medicii în caz că nu se simt bine.

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.