vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Vestea bună a zilei: „Love is in the air” lângă Primăria Arad

  de Adriana Barbu | 21 februarie 2024, 10:15 AM | Știri Arad | Topic special

  0

  Asta e cea mai bună veste a ultimelor zile: suntem în acea perioadă a anului în care „love is in the air” şi nicio primărie modernă nu-și mai permite să nu marcheze astfel de momente.

  Primăria Arad nu putea să se lase mai prejos, mai ales că pare că sărbătorile de gen sunt pe placul său, așa că a marcat sărbătoarea iubirii așa cum o face de ceva vreme: cu flori, baloane și loc de făcut selfie-uri. O inimă roşie, care pare mare în fotografii, dar care raportată la platoul din fața Primăriei pare cam sfrijită, câteva aranjamente florale puse pe un panou alb, gândite ca fundal pentru poze, şi un iglu cu câteva flori şi inimi care curg din plafon sunt decorul ales de Primăria Arad pentru Ziua Îndrăgostiților.

  Imaginile seamănă mult cu cele din trecut, de la evenimentele organizate de Primăria Arad, florile devenind de ceva vreme laitmotivul administraţiei locale la târguri de orice fel. Ba mai mult, anul acesta, florile vor fi subiect principal de festival în nu mai puţin de două evenimente special dedicate lor: unul de vară, altul mai spre toamnă.

  love iglu

  Despre love şi alte aranjamente ale Primăriei, în maxim 30 de zile

  În atare condiţii, am fost curioşi să aflăm cine se ocupă de aranjamentele de acum din faţa Primăriei Arad, dacă banii au fost alocaţi din bugetul local pentru cele două zile ale iubirii sau pentru ca astfel de aranjamente să fie realizate pe parcursul întregului an, dacă societatea care se ocupă de acestea este cea care a realizat aranjamente asemănătoare la târgurile din ultimii ani organizate de autorităţile publice locale din Arad etc.

  Dar pentru astfel de întrebări, răspunsurile nu vin cu una cu două, aşa că ne vom lămuri şi vă vom lămuri şi pe dumneavoastră, dacă sunteţi curioşi de acest subiect, undeva peste 30 de zile, când cei care au comandat amenajarea de acum din faţa Primăriei Arad ne vor răspunde la întrebările pe care am decis în cele din urmă să le trimitem în baza Legii 544/2001, cea a liberului acces la informații de interes public.

  Până atunci, sute de arădeni, în general copii și tineri, au ales să-și facă poze pe platoul Primăriei Arad, trecând prin portalul în formă de inimă, sau pozând în fața panoului cu trei coroane de flori multicolore.

  love facebook 1

  De pe platoul din fața Primăriei Arad: „RIP iubirea!”

  Vestea proastă e că aceste aranjamente nu sunt neapărat cele mai reușite. Inima pare extrem de mică pe generosul platou de la kilometru zero, în tip ce aranjamentele florale prinse pe panoul alb, și ele mici comparativ cu spațiu pe care ar putea să îl ocupe, dar înghesuite pe panou, au fost comparate, de mulți dintre arădeni și, recunoaștem, într-acolo ne-a dus și pe noi gândul, cu coroanele pe care le ducem la înmormântări.

  Unul dintre arădenii activi pe rețelele sociale a publicat pe facebook o poză cu panoul pregătit de primărie pentru poze și a adăugat următorul comentariu: „Am văzut la viața mea coroane mai faine decât astea. RIP iubirea!”. Într-unul dintre comentarii la postare, acelaşi arădean adaugă: „Când le-am văzut mi s-a făcut instant poftă de colivă”.

  love facebook
  (trucaj: Arpi Nistor)

  Poza a fost preluată și îmbunătățită de alți arădeni și ei foarte activi și implicați în viața urbei, în unul dintre cazuri cu un sicriu purtat pe umeri de câțiva oameni de culoare, îmbrăcaţi în uniformă (este vorba despre meme-ul „Dancing Pallbears”, care își are originea din Ghana). Măcar unul dintre comentarii ar trebui totuși să dea de gândit mai marilor Primăriei Arad care cred că cei care critică lucrările ce se realizează în Primărie sunt doar rău-intenţionaţi: „Mai observăm și noi lucruri, dar nu cu răutate, că nu suntem hateri”.

  Poate că liderii Primăriei Arad ar trebui să se uite mai atent, să se plimbe mai des cu ochii larg dechişi în lumile în care călătoresc. Să te inspiri din alte locuri, să admiri ideile altora şi să doreşti să le aplici şi la tine acasă nu e o infracțiune, nu se pedepsește. Iar bunul gust se învaţă.

   

  Citeşte şi:

  Vestea bună a zilei: arădenii ne recomandă să ne tratăm în spitalele de acasă 

  Vestea bună a zilei: avem bănci în Piața Catedralei. Vestea proastă e că…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.