duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  „Veni, vidi, (Popo)vici” – scriu jurnaliștii de la L’Equipe pentru a descrie performanța celui mai rapid înotător din toate timpurile. Presa mondială este la picioarele lui David

  de Special Arad | 14 august 2022, 8:36 AM | Sport | Topic special

  0

  Ieșit din comun, fabulos, fenomenal – sunt câteva dintre superlativele folosite de jurnaliștii din întreaga presă mondială pentru a descrie victoria lui David Popovici în finala de 100 de metri liber a Campionatului European de natație de la Roma. Succesul românului, care a reușit să doboare un record mondial care era în vigoare din 2009, a impresionat şi datorită vârstei sale.

  „O cursă senzaţională”, arată BBC, care a aflat de la David Popovici că și-a luat drept model un înotător britanic, Adam Peaty, iar ținta lui este acum să lucreze la un nou record și să parcurgă cei 100 de metri ai bazinului în mai puțin de 46 de secunde.
  „Fenomenul de 17 ani a şters recordul lui Cesar Cielo, în finala de la Europene”, arată „Marca”. Publicația sportivă spaniolă consideră că Popovici are un „talent enorm”, iar performanța lui este cu atât mai lăudabilă cu cât a reușit să bată un record stabilit în era controversatelor costume de neopren. „Marca” amintește că și alți doi înotători redutabili, americanul Caeleb Dressel și australianul Kyle Chalmers, au încercat să doboare recordul din 2009 al brazilianului Cesar Cielo, dar în cele a fost să fie un înotător care încă nu și-a încheiat dezvoltarea fizică, subțire, dar cu brațe lungi, care a reușit să o facă datorită unei tehnici de înot rafinate și a unei ambiții nemărginite. „David Popovici a intrat în istorie”, scriu italienii de la „Corriere della Sera”. Ei pun succesul românului pe seama disciplinei sale de fier.
  The Guardian” îl numește „strălucitul român în vârstă de 17 ani”.
  „Baby Fenomeno” îl numesc și jurnaliștii de la „Gazzetta dello Sport”, care scriu că înotătorul încă este la vârsta junioratului, abia peste o lună împlinind 18 ani.
  Performanța românului a avut ecou și în Franța, unde „L’Equipe” scrie că David Popovici a șters cu buretele un record vechi de 13 ani, stabilit în același bazin. „Veni, vidi, (Popo)vici”, titrează publicația franceză, făcând un joc de cuvinte pornind de la celebrul citat din latină și numele înotătorului român.
  Cuvinte de laudă are și publicația germană „Die Welt”. „Excepționalul David Popovici a doborât recordul mondial la 100 de metri”, scriu jurnaliștii germani, care, la fel, amintesc de vârsta fragedă a sportivului și remarcă totodată reacția entuziastă a publicului spectator în momentul în care a doborât recordul mondial.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.