marþi, 26 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  „Varză, cartofi și alți demoni”, în această seară, la Arta

  de Special Arad | 20 iunie 2019, 11:13 AM | Cultură | Film

  0

  Clubul de film documentar marca „One World Romania la Școală” revine în această seară în sala mică a cinematografului Arta (de la ora 20), de data aceasta cu un documentar românesc ce ne trimite direct în localitatea Lungulețu, să vedem cum stă treaba cu agricultura românească și cât de bine se vinde varza sau cartoful.

  Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

  Sinopsis:
  Multe tractoare, puțin pământ; multă varză, puțini clienți. Așa se arată problemele din Lungulețu. Șerban Georgescu, regizorul documentarului, decide să petreacă un an în această comunitate paradoxală, ca să înțeleagă care-i faza cu cartofii și varza, principalii demonii ai locuitorilor satului Lungulețu. Îl descoperă pe George, singurul țăran care pune varza la murat și ia un hectar de pământ de la el. Așa începe aventura. De ce nu le iese țăranilor cu varza? Află ce nu merge în satul românesc.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.