Varianta Omicron a ajuns în România! Au fost confirmate primele cazuri

  de - | 4 December 2021, 9:04 PM | Coronavirus | Internaţional

  0

  Au fost confirmate primele două cazuri de infectare cu această tulpină. Este vorba despre doi dintre pasagerii repatriați din Africa de Sud.

  În această după-amiază, Institutul National de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul National de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino București care confirmă prezența noii tulpini la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în 30 noiembrie, a anunțat Ministerul Sănătății.

  Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui.

  Ambele persoane, izolate la domiciliu, sunt asimptomatice.

  Se așteaptă rezultatul secventierii probei recoltate de la sportivul din Baia Mare.

  Pe de altă parte, persoana depistată pozitiv care a fost în cursa aeriană din Maroc este confirmată cu varianta Delta a SARS CoV-2.

  Sursa: digi24.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.