miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Vanghelie, chemat să dea explicații la DNA

  de Special Arad | 9 ianuarie 2015, 11:43 AM | Naţional

  0

  Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, s-a prezentat la DNA, unde a fost chemat pentru a da explicaţii în legătură cu mai multe declaraţii pe care le-a făcut despre organizarea alegerilor în diaspora. De altfel, pentru asemenea declaraţii el a şi fost exclus din PSD, potrivit Digi24.ro.

  Marian Vanghelie a făcut mai multe declaraţii publice în noiembrie şi decembrie 2014, în care a făcut referire la mai multe nereguli privind organizarea alegerilor în străinătate.

  Vanghelie a fost exclus din PSD la sfârşitul lunii noiembrie la şedinţa în care PSD a făcut bilanţul alegerilor şi a analizat rezultatele. O măsură similară a fost luată atunci cu privire la Dan Şova şi la Mircea Geoană.

  Institutul pentru Politici Publice a cerut DNA să înceapă verificări după declaraţiile făcute astăzi de Mircea Geoană şi Marian Vanghelie. Cei doi au susţinut că Victor Ponta ar fi împiedicat „în mod deliberat” votul din străinătate.

  Direcţia Naţională Anticorupţie face cercetări cu privire la faptă, şi în acest stadiu al anchetei, strânge probe în dosarul privind problemele la votul din diaspora.

  Dosarul privind probleme la votul din diaspora, la alegerile prezidenţiale, a fost constituit iniţial pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), prin conexarea a şase dosare penale care au vizat plângeri legate de modul de desfăşurare a scrutinului. Faptele sesizate în plângeri sunt abuzul în serviciu, neglijenţa în serviciu şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

  Citește mai mult pe Digi24.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.