duminicã, 24 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Vămile din vestul țării, aglomerate din cauza sistemului informatic al părții maghiare

  de Ioana Costaș | 22 iunie 2023, 12:15 PM | Știri Arad

  0

  foto: Arhivă

  Vămile din vestul țării au fost aglomerate joi dimineața din cauza sistemului informatic al părții maghiare.

  Numai la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, pe sensul de intrare în țară, s-a asteptat două ore, si o oră la ieșirea din România, asta în condițiile în care începutul sezonului estival a dus la creșterea traficului la frontieră. În ultima săptămână au avut loc, aproape zilnic, întreruperi ale sistemului informatic deoarece partea maghiară își actualizează datele.

  Pentru a nu bloca circulația în punctele de trecere a frontierei, polițiștii de frontieră sunt nevoiți să introducă manual datele celor care trec pe la controlul de frontieră.

  Polițiștii de frontieră arădeni recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei, având în vedere că a început sezonul estival, iar traficul a crescut la vămi.

  La PTF Nădlac II, joi, în jurul prânzului, timpul de așteptare pentru a ieși din țară era de 60 de minute. Și pe sensul de intrare se aștepta tot 60 de minute. La PTF Nădlac, timpul de așteptare era ceva mai mic: 40 de minute pe sensul de ieșire și 30 pe cel de intrare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.