miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Vacanță la greci! Cozi de 10 kilometri la vamă, nervi și șoferi care fentează coloana

  de - | 26 iunie 2021, 3:17 PM | Internaţional | Turism

  0

  (foto: captură video Digi24)

  Românii care merg în vacanță în Grecia stau din nou la cozi uriașe în vama Makaza. Pe mai bine de 10 km se întinde șirul de mașini. Persoanele care vor să intre în Grecia prin acest punct de frontieră trebuie să aștepte chiar și jumătate de oră pentru fiecare 500 de metri parcurși, unul dintre motive fiind numărul mic de ghișee deschise.

  Ioana Sedler, turistă româncă: “La vama Makaza se stă la o coadă de cel puțin 10 km. În spatele meu sunt mașini pe aproape două coloane și cred că până vor ajunge la vamă mai durează cel puțin o oră.

  Lucrurile se mișcă destul de încet pentru că se verifică acel test rapid, acel PLF.

  Pe de altă parte, sunt foarte mulți șoferi indisciplinați care încearcă să fenteze coada și să se bage în față. Oamenii sunt nemulțumiți pentru că sunt obosiți, sătui de drum și când mai văd pe alții că vin și se bagă în față vă dați seama că s-au creat niște comentarii și discuții aici la vamă.

  Durează jumătate de oră pentru fiecare 500 de metri.

  Turiștii au completat formularul PLF, însă sinceră să fiu nu înțeleg de ce durează atât de mult. Se lucrează la doar două ghișee, și cred că acesta este motivul pentru care se merge atât de greu”.

  Potrivit Ministerului de Externe, situația ține în mod exclusiv de modul în care autoritățile elene decid să gestioneze punctele de frontieră. Și operatorii români din turism arată cu degetul către un anumit „balcanism” în atitudinea responsabililor de la Atena, notează digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.