Vacanța de vară a elevilor, mai scurtă cu două săptămâni? Culmea, nu un politician solicită modificarea structurii anului școlar!

  de Special Arad | 3 iulie 2015, 9:43 AM | Educaţie

  1

  Anul școlar 2015-2016 ar putea începe pe 2 septembrie, dacă va fi luată în seamă și aprobată solicitarea care vine din partea unei structuri a cărei voce nu poate fi ignorată. Cum ar putea să arate structura noului an școlar, ne explică cei care vin cu solicitarea și cu argumente solide în acest sens.

  Consiliul Național al Elevilor, unica structură reprezentativă a elevilor pe plan național, cere modificarea structurii anului școlar 2015-2016, potrivit Reporterul.ro. Dacă le va fi luată în serios această cerere, vacanța de vară din acest an ar putea fi mai scurtă cu două săptămâni față de alți ani.

  Astfel, luand în calcul necesitatea unui semestru I mai lung și scăderea interesului cadrelor didactice și elevilor la sfârșitul celui de-al doilea, datorită suprapunerii perioadei examenului de bacalureat cu perioada de predare, Consiliul Național al Elevilor propune anumite modificări.

  Semestrul I, ce va avea în total 16 săptămâni, va începe marți, 2 septembrie 2015 și se va încheia în data de 18 decembrie 2015, vineri.

  Vacanța de iarnă se dorește a fi în perioada 19 decembrie 2015 – 3 ianuarie 2016, precedată de perioada tezelor (16 noiembrie – 4 decembrie 2015).

  Semestrul al II lea, cu o săptămână mai lung decât primul, va începe luni, 4 ianuarie și se va termina vineri, 3 iunie.

  În perioada 18 aprilie 2016 – 22 aprilie 2016, va fi organizat Programul Şcoala Altfel cu sloganul „Să ştii mai multe, să fii mai bun”.

  Consiliul Național al Elevilor dorește mărirea duratei acestuia în viitor la două săptămâni, în funcție de posibilitățile financiare.

  În același timp, un fond financiar specific local și național se dorește a fi instituit, în vederea finanțării proiectelor derulate în acea perioadă.

  Vacanța de primăvară va fi în perioada 23 aprilie 2016 – 8 mai 2016, succedată de perioada tezelor ce se va încheia pe 22 mai 2015.

  „Prin implementarea acestei structuri a anului școlar, Consiliul Național al Elevilor își doreşte sporirea gradului de coerenţă şi eficacitate în procesul educativ, prin divizarea în două perioade distincte şi continue pentru studiu și două vacanțe școlare cu durată de două săptămâni fiecare, asigurând un standard ridicat de calitate a actului educațional”, se arată într-un comunicat.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.