vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Vă vom iubi mereu!” Un an fără Mihoc și Moisi. Lacrimi și multe emoții la locul de unde au plecat cei doi pentru a ne veghea din Cer (Foto)

  de Lucian Dănilă | 26 octombrie 2019, 4:09 PM | Sport | Topic special

  0

  Un an fără Bogdan Mihoc și Bogdan Moisi, suporteri devotați ai echipei UTA, suporteri pentru care sloganul „Cu UTA până la moarte” are un deplin înțeles.

  Aceeași zi, 25 octombrie, aceeași oră, 20, același loc, Pasajul de la Micălaca. Vremea era altfel… Dacă acum un an, în acea zi fatidică de 25 octombrie 2018 era ploaie, acum a fost o zi de octombrie superbă. Sub pasaj s-au adunat aproximativ 100 de suporteri, veniți cu toții pentru a aprinde o lumânare, pentru a se reculege la locul în care au pierit cei doi.

  S-au aprins lumânări la cei doi stâlpi pe care sunt desenate chipurile celor doi utiști, plecați mult prea repede dintre noi.

  A fost un moment greu, pentru că nu e ușor să-l vezi pe Duțu Moisi, tatăl lui Bogdan, plângând având în față chipul fiului său. Pentru că nu e ușor să îl vezi pe Claudiu Teacă, prietenul lor care se afla în aceeași mașină, vărsând râuri de lacrimi pe toată durata momentului dedicat celor doi Bogdan. Pentru că nu e ușor să-l vezi pe Daniel Aanei, care și el a fost pasager în acea mașină, să-l vezi mut de durere, cu gândul că niciodată nu-i va mai vedea…

  Din respect pentru ceea ce înseamnă UTA, din compasiune pentru familii și pentru cei dragi lor, la eveniment au venit și cei care joacă cu tricoul acestui club legendar, dar și antrenorul lor, căpitanul Cipri Rus, Florin Ilie, Vali Buhăcianu și antrenorul Gyuszi Balint. „Nu eram atunci antrenorul acestei echipe, dar știu cam tot ce s-a întâmplat cu acest club în ultimii ani și nu numai. Din respect pentru familii, din respect pentru mișcarea utistă, vom fi acolo”, spunea înainte cu o zi, Gyuszi Balint. Și au fost acolo…

  IMG 1775 1

  S-au aprins torțe pe marginea drumului, s-a scandat numele lui Bogdan Mihoc și al lui Bogdan Moisi și s-a încheiat cu „Vă vom iubi mereu!” în aplauzele tuturor celor prezenți.

  „Din cer doi îngeri privesc spre stadion și zguduie pâmântul când UTA dă iar gol”, scria pe bannerul afișat de galerie la Derby-ul Vestului cu Poli. Mihoc și Moisi au plecat dintre noi după acel accident tragic petrecut la câteva zeci de minute după ce aceștia pregăteau coregrafia pentru meciul pe care UTA urma să-l joace la Timișoara cu Poli.

  PS: Un moment mai ciudat s-a petrecut la final. O femeie mai în vârstă, care probabil a văzut multe lumi roșii sub pod, a sunat la numărul de urgență 112 și a alertat pompierii că arde podul de la Micălaca. Pompierii au fost prompți și au venit la fața locului, dar nu a mai fost nevoie de intervenția lor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.