vineri, 8 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Va trece pandemia până vor primi elevii arădeni tabletele promise pentru învățarea online?

  de Raluca Medeleanu | 10 noiembrie 2020, 5:19 PM | Administraţie | Educaţie | Topic special

  1

  Degeaba au votat vechii consilieri locali proiectul care permitea începerea licitației publice de cumpărare a celor 20.000 de tablete promise elevilor arădeni din familii nevoiașe, întrucât „s-a schimbat modificarea” și la următoarea ședință de Consiliu noii consilieri vor fi nevoiți să supună la vot încă o dată decizia. Au trecut deja trei luni de când a început școala, iar de ieri absolut toți copiii din țară sunt obligați să învețe exclusiv online, chiar dacă nu au pe ce să facă acest lucru. În Arad și, implicit, în toată România, etapele birocratice sunt mai importante decât educația unor copii…

  „S-a ajuns în acest moment cu oarecare întârziere pentru că doar în cursul acestei săptămâni au venit ultimele acte normative de la nivel central, cu indicatorii tehnici și mai ales financiari”, ne spunea, în 23 octombrie, primarul Călin Bibarț, sperând însă că licitația urma să înceapă cât mai curând pentru a putea cumpăra tabletele promise.

  Dar iată că suntem în 10 noiembrie și nici acum nu a pornit licitația. Motivul? Mult blamata birocrație tipic românească. După cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, blocajul nu e însă la Arad, ci la autoritățile naționale, care au modificat din nou cerințele pentru a putea lansa licitația.

  „Întrucât recent Ghidul solicitantului a suferit unele modificări, a fost nevoie de actualizarea indicatorilor tehnico – economici (financiari) ai proiectului «Învățământ online performant în Arad». Proiectul care prevede dotarea elevilor din municipiu cu tablete și alte echipamente IT cu acces la Internet, pentru a putea face cursuri online, va fi supus aprobării în următoarea ședință a Consiliului Local Municipal, în vederea depunerii cererii de finanțare. Estimăm că în câteva zile autoritatea publică va putea demara și procedura de achiziție”, ne-a declarat Ralu Cotrău, de la Primăria Arad.

  Citește și:

  La final de mandat, consilierii locali au votat „da” pentru pornirea licitației de cumpărare a tabletelor școlare de 21 milioane de lei

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.