La final de mandat, consilierii locali au votat „da” pentru pornirea licitației de cumpărare a tabletelor școlare de 21 milioane de lei

  de Raluca Medeleanu | 23 octombrie 2020, 12:10 PM | Administraţie | Educaţie | Topic special

  0

  Școala a început deja de aproape două luni, iar mult promisele tablete pe care trebuiau să le primească elevii arădeni care vin din familii cu situație financiară precară, pentru a putea învăța și ei online, s-au lăsat așteptate mai mult decât s-ar fi crezut. Motivul întârzierilor, după cum a explicat astăzi primarul Călin Bibarț, are de a face cu primirea ok-ului de la București, pentru a începe licitația. În această săptămână au sosit toate actele pentru ca acestea să poată fi cumpărate din bani europeni.

  Acum, în sfârșit, proiectul de hotărâre care vizează achiziționarea a aproximativ 20.000 de tablete, din bani europeni, a fost supus votului în ședința Consiliului Local Municipal, iar vechii consilieri (cei din mandatul 2016-2020) au spus în unanimitate „da”. Este ultima ședință la care aceștia participă, mâine fiind planificată ședința festivă pentru numirea celor noi.

  Valoarea totală a investiției pentru tabletele școlare este estimată la circa 21 milioane de lei, TVA inclus.

  „Am avut pe ordinea de zi astăzi, pe ultima sută de metri, proiectul pentru aprobarea demarării licitației pentru tabletele școlare. S-a ajuns în acest moment cu oarecare întârziere pentru că doar în cursul acestei săptămâni au venit ultimele acte normative de la nivel central, cu indicatorii tehnici și mai ales financiari. Fiind vorba de bani europeni, ne-am și grăbit să punem proiectul astăzi pe ordinea de zi, pentru a putea da drumul la licitație și a comprima cât mai mult timpul. Sper să reușim cât mai repede, să nu fie contestații și sper ca operatorii din acest domeniu să aibă capacitatea de a livra aceste produse cât mai repede, pentru că vă dați seama, cu siguranță, și alte primării din țară vor face același demers. Sper să reușim cât mai repede!”, a afirmat primarul Bibarț.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.