Va fi posibil ca prin Wi-Fi să se poată încărca smartphone-ul de la distanță

Undele Wi-Fi, Bluetooth și rețelele de telefonie mobilă pot fi transformate în electricitate, potrivit cercetărilor unei echipe de la Massachusetts Institute of Technology (MIT), publicate în revista științifică Nature. Echipa de la institutul american descrie aplicațiile unui modul all-in-one care constă dintr-o antenă flexibilă și electronică pentru a colecta câțiva zeci de microwați (10¯⁶ dintr-un watt). Acum aceste așteptări sunt foarte mari – cercetătorii își imaginează posibilitatea de a folosi această energie pentru aparatele inteligente din jurul nostru și într-o zi pentru a încărca smartphone-ul!
Imaginați-vă un smartphone, cum ar fi Samsung Galaxy S9 sau viitorul Samsung Galaxy S10, fără niciun buton sau port de încărcare USB tip C. Adică fără un buton de pornire sau o sursă clasică de încărcare. Nu mai trebuie încărcat și va fi permanent pornit.
Viitorul este probabil la îndemâna, potrivit cercetătorilor de la Massachusetts Institute of Technology. Aceștia au declarat că au găsit o nouă modalitate de recoltare a energiei electrice din rețelele WiFi, Bluetooth și rețelele de telefonie celulară. Un redresor ultra-rapid cu MoS2 (disulfură de molibden) și o antenă flexibilă de bandă Wi-Fi. Acest redresor bazat pe MoS 2 acoperă inclusiv canalele Wi-Fi. O tehnică relativ eficientă care mărește intensitatea electrică generată de aceste unde de la câteva microwați până la zeci de microwați. Această descoperire deschide noi posibilități de alimentare a dispozitivelor mici conectate, smartwach-uri, smartphone-uri și altele, fără altă sursă de energie.
Este posibilă recoltarea energiei electrice din rețele WiFi, Bluetooth și din rețelele mobile? Conform acestor cercetări răspunsul este da. Dispozitivul cercetătorilor de la MIT are mai multe avantaje: eficiența sa energetică în primul rând, aproximativ 40% din energia emisă de sursele Wi-Fi, Bluetooth și rețelele mobile poate fi captată. În cele din urmă, acesta este un modul all-in-one aflat la început. Vrem nu vrem, ne imaginăm că acest tip recoltare a energiei electrice s-ar putea extinde pentru a acoperi suprafețe mari, pentru a colecta mai multă energie pentru dispozitive care necesită intensități mai mari ale curentului.
Deocamdată, cei câțiva zeci de microwați pe care cercetătorii au reușit să-I colecteze nu sunt suficienți pentru a încărca telefoanele de astăzi, acestea au nevoie de mai multă putere pentru încărcare. Dar, făcând smartphone-urile mai economice, această tehnologie ar putea permite, probabil, reîncărcarea continuă a dispozitivului fără intervenția utilizatorului. Cu toate acestea, potrivit PhonAndroid, cercetătorii MIT mai pun pun accentul pe oportunitățile din sectorul medical – de exemplu sonde sub formă de pastile care își pot recolta energia de care au nevoie.
Comentariile portalului
Ardelenii (arădenii) își încolțesc un arădean mai cunoscut,fără vreo condamnare.Credeți ca miticii ar face la fel?Dacă observați bine șî regatenii condamnați (...)
Pacea va veni doar când Putin va fi înfrânt și rușii vor pleca din toate zonele invadate... Slava Ukraini!
Ne mirăm de ce se depopulează Aradul .Pentru simplul fapt că și astfel de combinații au efectul picăturii chinezești.Viața este tot mai gri în (...)