miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  UVVG – un sfert de veac de învățământ superior la Satu Mare

  de Special Arad | 28 noiembrie 2022, 11:17 AM | Educaţie

  0

  Comunicat. În perioada 23-25 noiembrie, Filiala Satu Mare a universității UVVG a organizat mai multe activități, pentru a marca 25 de ani de existență.

  Seria de evenimente a debutat în sala de festivități a Instituției Prefectului Județul Satu Mare, unde, reprezentanții partenerilor antreprenoriali, ai instituțiilor publice, administrației publice locale și centrale, precum și ai universităților partenere din Ucraina și Slovacia, au luat cuvântul pentru a transmite mesaje de „La mulți ani”.

  În continuare, au fost prezentate lucrările conferinței internaționale “Economie-Istorie-Societate” (editția a II-a) și s-au comemorat 100 de ani de la trecerea în neființă a lui Vasile Lucaciu, care, împreună cu Vasile Goldiș, au contribuit la înfăptuirea Marii Uniri.

  Pe toată perioada evenimentelor, au fost evocate numele rectorului fondator al U.V.V.G. Arad, Prof. Univ. Dr. Aurel Ardelean, precum și cel al ctitorului celei mai mari filiale a universității noastre, Prof. Univ. Dr. Gavril Ardelean.

  Alături de sătmăreni, la acțiuni au luat parte jurnaliști din Satu Mare și Arad, conducerea universității noastre mulțumindu-le și pe această cale.

  Rectorul UVVG, Prof. Univ. Dr. Habil. Coralia Cotoraci: “Participând activ la dezvoltarea comunității locale și regionale cu o calitate crescută a învățământului superior, cu o echipă bine sudată și formată în toți acești ani, în spiritul lui Vasile Goldiș dar și a lui Vasile Lucaciu, filiala Satu Mare a U.V.V.G. Arad a crescut treptat, ajungând actual un reper de calitate, deschidere, inovare și cercetare, în special în aria economică și socio-umană. Aducând un omagiu fondatorilor profesorilor Aurel Ardelean și Gavril Ardelean, adresez o mare mulțumire autorităților locale și guvernamentale. Sunt mândră de echipa pe care o avem aici și îi felicit la 25 de ani de Filiala Satu Mare. Vivat! Crescat! Floreat!”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.