joi, 30 noiembrie, 2023

Special Arad Logo

  UVVG promovează un stil de viaţă sănătos

  de Special Arad | 17 mai 2021, 2:29 PM | Educaţie

  0

  A devenit o certitudine ca, periodic, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad să vină cu iniţiative pentru susţinerea unui stil de viaţă sănătos atât pentru adolescenţi cât şi pentru copii. Obiectivul acestor webinarii este de a-i învăța pe tineri să adopte o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată, dar şi să sublinieze beneficiile consumului de fructe pentru sănătatea şi bunăstarea acestora.

  Prin Facultatea de Farmacie – programul de studii Nutriţie şi Dietetică, vineri, 14 mai, a fost organizat webinarul „Alimentaţii sănătoase şi promovarea unui stil de viaţă echilibrat” dedicat elevilor Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară Arad şi celor de la Școala Gimnazială Covăsânț.

  Unul dintre stâlpii fundamentali ai unei construcţii corporale sănătoase îl reprezintă alimentaţia. Fiecare copil îşi poate găsi echilibrul alimentar atât timp cât are o alimentaţie adecvată. Pentru a duce o viaţă cât mai sănătoasă, se încurajează deprinderea unei alimentaţii cât mai echilibrate. O înaintare sănătoasă în viaţă implică interacţiunea între bagajul genetic, mediul în care trăim şi stilul de viaţă. Este esenţial, aşadar, să înţelegem ce înseamnă o alimentaţie sănătoasă, pentru că acest fapt influenţează şi calitatea vieţii şi longevitatea.

  La iniţiativa doamnei rector, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci ne-am propus, ca în cadrul acestor webinarii, să promovăm în rândul elevilor o conduită sănătoasă. Astfel, în activitățile integrate, am introdus noțiuni legate de sănătate: alimentație sănătoasă, vitamine, igienă, exerciții fizice etc” – spune dr. Daniel Răducan, decanul Facultăţii de Farmacie din cadrul UVVG.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.