duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  UVVG Arad: Ultima zi de înscrieri la programul de licență Silvicultură

  de Special Arad | 29 iulie 2022, 3:29 PM | Educaţie

  0

  Pădurea este aurul verde al României și al planetei. În țara noastră, în ultimii ani, atenția autorităților și a publicului a fost atrasă de gestionarea fondului forestierși exploatarea lemnului, concretizându-se nevoia de oameni care să „rezolve” problema pădurilor și a faunei aferente.

  Existrând o cerere mare de specialiști în domeniu, U.V.V.G. a demarat programul de licență Silvicultură, în cadrul Facultății de Științe Economice, Informatică și Inginerie. Studiile se întind pe o durată de 4 ani, la finalul cărora, după susținerea examenului de licență, absolventul dobândește calitatea de INGINER.

  Curricula a fost concepută astfel încât studentul să acumuleze cunoștințe teoretice și practice legate de gospodărirea pădurilor și produselor ei.

  https://www.uvvg.ro/facultatea-de-stiinte-economice-informatica-si-inginerie/silvicultura-if/

  Cadrele didactice ale facultății îmbină partea teoretică cu cea practică, studenții având oportunitatea de a ieși pe teren, unde se discută „pe viu” partea teoretică. Spre exemplu, la disciplina Cinegetică (vânătoare), anual se organizează cel puțin 4 ieșiri pe fondurile de vânătoare partenere, pentru acțiuni de inventariere a populațiilor de iepure, fazan, căprior sau mistreț.

  Laboratorul utilizat este chiar PĂDUREA, unde se realizează studiul practic al fiecărei discipline. Suplimentar, în fiecare vară se organizează stagii de practică pentru studenți, la partenerii Universității: societăți comerciale de profil, ocoalesilvice de stat sau de regim.

  Specializarea Silvicultură oferă tuturor studenților posibilitatea de a se angajaîn perioada verii și de a lucra „la pădure”, în ocoalele silvice de regim sau de stat, saula partenerii anteprenoriali ai specializării, dar și de a pleca la finalul facultății cu o bază practică în câmpul muncii.

  Înscrierile se pot face până în data de 29 iulie, pe adresa admitere.uvvg.ro , sau la sediile din Arad (Rectorat) și filiale.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.