miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  UTA rămâne pe loc promovabil și după ce i s-au retras punctele cu Daco-Getica

  de Lucian Dănilă | 1 noiembrie 2019, 5:26 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  E oficial: campionatul Ligii 2, ediţia 2019/2020, va continua cu o echipă în minus, după ce Daco-Getica Bucureşti s-a retras din competiţie înaintea etapei a 14-a. În acest weekend, fosta prim-divizionară din urmă cu două sezoane va consemna a doua neprezentare, astfel că şi-a primit mai devreme sancţiunea din partea FRF. Fosta Juventus Bucureşti a fost retrogradată în Liga a 5-a Bucureşti, în cazul în care conducătorii vor decide reînfiinţarea echipei de seniori a clubului. Cât priveşte campionatul Ligii 2, acesta va suferi modificări la clasament, deoarece, conform regulamentului, retragerea unei echipe înainte de încheierea turului duce la anularea rezultatelor înregistrate de aceasta până la momentul abandonului. Cele mai avantajate sunt ASU Politehnica şi CSM Reşiţa, singurele formaţii care în primele 13 etape pierduseră puncte cu Daco-Getica, scrie liga2.prosport.ro.

  Comisia de Disciplină şi Etică a Federaţiei Române de Fotbal a admis, în şedinţa din 30 octombrie 2019, sesizarea făcută de Departamentul de Competiţii al FRF cu privire la retragerea echipei Daco-Getica Bucureşti din campionatul Ligii 2. Iar verdictul a fost cel obişnuit: anularea rezultatelor înregistrate în acest sezon, deoarece abandonul s-a produs înainte de finalul turului, şi retrogradarea în ultima competiţie organizată de Asociaţia de Fotbal pe teritoriul căreia îşi are sediul, continuă liga2.prosport.ro.

  Înaintea meciului cu Viitorul Pandurii (duminică ora 12.30 în direct la Digisport), UTA se menține pe loc promovabil, locul 2. UTA rămâne cu 23 de puncte, cu 4 mai puține decât liderul CS mioveni, dar și cu 4 meciuri mai puțin disputate!

  Locul al treilea este ocupat de Turris, tot cu 23 de puncte, dar cu 12 meciuri disputate, două mai multe decât UTA. Pe poziția a 4-a a urcat Farul cu 21 de puncte din 14 jocuri, fiind urmată de Rapid cu 21 de puncte din 12 meciuri.

  Adversara de duminică a echipei UTA, Viitorul Pandurii, este pe locul 6 cu 21 de puncte adunate în 13 meciuri. Urmează pe locul 7 Mateloglobus (19 p, 13 j), iar Petrolul, care era anunțată ca principala candidată la promovare, este pe locul 8 cu 18 puncte în 11 meciuri.

  Vezi mai jos clasamentul reactualizat conform liga2.prosport.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.