marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  UTA în Liga 1! Semnează și tu pe petitieonline.ro dacă dorești acest lucru

  de Lucian Dănilă | 15 iulie 2016, 11:10 AM | Sport

  1

  A apărut o petiție online prin care se cere ca UTA să evolueze în Liga 1 a fotbalului românesc dacă se va menține falimentul clubului FC Rapid București. Așa cum se știe, Liga Profesionistă de Fotbal intenționează ca în cazul falimentului clubului giuleștean să invite în Liga 1 gruparea ACS Poli Timișoara, în ciuda faptului că UTA a câștigat un baraj de promovare și a pierdut un alt baraj de „promovare/retrogradare”.

  Mai mult, în cazul în care ACS Poli va evolua în Liga 1 va începe cu un handicap de 14 puncte!

  Ce se arată în petiție?

  „Cerem înlocuirea clubului sportiv, Fotbal Club Rapid București, dacă se menține falimentul acestuia de către echipa din Arad, Fotbal Club UTA „Bătrâna Doamnă”.

  Argumente:

  1. UTA a câștigat barajul de promovare cu echipa Dunărea Călărași, organizat de FRF.

  2. Echipa noastră a pierdut, la golaveraj, barajul de promovare – retrogradare cu FC Voluntari, organizat de LPF. Practic, acest baraj s-a disputat pentru locul 12 din Liga I, ultimul loc care asigura menținerea în Liga I. Pierzând acest baraj, putem considera că am obținut locul 13, primul loc retrogradabil. În cazul în care UTA câștiga acest baraj, echipa care lua locul lăsat vacant de Rapid București sigur ar fi fost FC Voluntari, aspect confirmat de FRF.

  3. UTA Arad a obținut licența pentru Liga I, fără să fie sancționată cu depunctare.

  4. UTA Arad nu are datorii la bugetul de stat și local, nici litigii federative.

  5. UTA Arad are susținere totală din partea autorităților locale și județene, dar și a publicului arădean.

  6. În cazul în care locul vacant va fi atribuit echipei ACS Poli Timișoara, club penalizat cu 14 puncte (8 puncte pentru neîndeplinirea baremului și 6 puncte pentru licență), fără susținerea publicului timișorean, se ajunge ca în anul competițional 2015-2016, din cele două serii de liga a II-a să promoveze o singură echipă în loc de două, posibil trei, câte erau prevăzute în regulamentul de organizare al competiției.

  7. Considerăm că sistemul actual de promovare/retrogradare este clar favorabil echipelor din prima ligă, iar în cazul în care ACS Poli Timișoara ar fi acum admisă, ar fi recompensată contraperformanța unei retrogradări sportive, în dauna unei clasări la egalitate de puncte cu echipa promovată direct și câștigarea unui baraj de promovare.

  Semnați aici petiția dacă doriți acest lucru:

  http://www.petitieonline.com/utainliga1

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.