luni, 11 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  UTA e în semifinalele Cupei României după 57 de ani! Postolachi a semnat victoria cu FC U Craiova

  de Lucian Dănilă | 4 aprilie 2023, 9:33 PM | Sport | Topic special

  0

  UTA a scris o importantă pagină de istorie în această seară, după ce golul lui Postolachi a trimis gruparea arădeană în semifinalele Cupei României, fază a competiției pe care arădenii nu au mai atins-o de 57 de ani!

  Meciul a început cu un moment de reculegere pentru Nicolae Bara și Gheza Dodean, iar lovitura de începere a fost dată tocmai de marea campioană a tenisului de masă, Daniela Dodean, fiica lui Gheza.

  O coregrafie excepțională a galeriei arădene, avându-i în centru pe cei „care ne-au dat numele”, a întrerupt aproximativ patru minute partida imediat după startul ei, un start care a aparținut grupării antrenate de Nicolo Napoli, care s-a apropiat periculos de careul lui Kucher.

  Marele Flavius Domide, legendarul Iosif Petschovschi, baronul Francisc Neumann, cel mai titrat antrenor al Aradului, Coco Dumitrescu și cel mai inimos fotbalist din istoria Bătrânei Doamne, golgeterul ei de-a lungul timpurilor, Ladislau Broșovszky, au apărut pe un banner uriaș, încadrați de anii 1945 – 2023 și sigla clubului, pentru un moment care s-a dorit a fi un mare „La mulți ani, UTA!” cu două săptămâni înainte ca acest club să împlinească 78 de ani.

  coregrafie

  Timp de 15 minute, oltenii lui Mititelu au ținut jocul aproape permanent în jumătatea de teren arădeană, dar de multe ori țesăturile de pase ale echipei din Craiova erau întrerupte nu doar de jucătorii arădeni ci și de suprafața de joc foarte moale de pe „Francisc Neuman”. UTA a urcat înspre careul lui Gurău abia în minutul 14, atunci când centrarea lui Ubbink a fost respinsă de Duarte de lângă Milosevic.

  Tot Ubbink avea să găsească o pasă cu adevărat strălucitoare în minutul 16, atunci când de la 40 de metri, din poziție centrală, a lovit mingea din prima și l-a pus pe Postolachi în poziție de unu la unu cu portarul advers și atacantul moldovean a trimis printre picioarele acestuia pentru 1-0!

  În următoarele patru minute, Craiova a avut patru ocazii importante la poarta arădenilor. Jibril a șutat din unghi, Kucher a respins la Albu, dar șutul acestuia de la 14 metri s-a lovit de Benga. Apoi în urma a două cornere, Henriques și apoi Duarte ar ratat din șase metri, la ultima dintre ratări Kucher având o intervenție excelentă.

  În minutul 30, Șteau a ratat cea de-a doua ocazie pe care și-au creat-o jucătorii Bătrânei Doamne. Mijlocașul echipei gazdă a fost găsit bine în careu de Vukcevic dar lovitura sa de cap a trecut puțin alături de poartă. În finalul reprizei, șutul lui Postolachi a fost prins în doi timpi de Gurău.

  În contradicție cu debutul jocului, repriza a doua a început cu două șuturi pe poartă ale arădenilor într-un singur minut, dar Gurău a prins mingile expediate de Postolachi și Ubbink. La pauză, Gyuszi Balint i-a scos pe Șteau și Milosevic, ambii sub media echipei din punct de vedere al randamentului, și i-a introdus în teren pe Rareș Pop și Keșeru. La olteni, Bahassa i-a luat locul lui Blănuță.

  Avântul echipei lui Balint s-a stins destul de repede și Craiova a preluat inițiativa, având și o ocazie mare în minutul 57 prin Ganea, dar Kucher s-a opus din nou golului. Imediat după această ratare, Napoli i-a trimis în teren pe Bauza și Chițu, ca mai apoi Balint să mute cu Anton și Otele.

  Anton lși-a făcut imediat simțită prezența prin șutul din minutul 62 boxat de Gurău. Coordonatele partidei erau pe minut ce trecea din ce în ce mai clare, UTA având mare grijă de rezultatul de pe tabelă și mereu dispusă să plece pe contraatac prin Otele și Pop. Presiunea Craiovei putea da roade în minutul 72, atunci când Huyghebert a trimis cu capul în transversală în urma unui corner executat de Bauza. Au urmat minute în care atacul pozițional al echipei lui Napoli se lovea tot timpul de barajul defensiv arădean, baraj în care au stat foarte bine Chindriș și Benga, dar și Vukcevic și Roger în benzi. Iar Batha era ca o furnică printre mijlocașii Craiovei, încercând mereu să recupereze mingea. Abia în minutul 86 a mai avut echipa olteană un șut pe poartă, unul expediat de Bahassa și prins de Kucher.

  Finalul jocului le-a aparținut elevilor lui Gyuszi Balint. După o „foarfecă” spectaculoasă a lui Hoxhallari în minutul 89, fază la care Gurău a fost atent și a reținut, Rareș Pop avea să-și dovedească clasa în minutul 90, atunci când a plecat din propria jumătate, a lăsat în urma sa patru adversari, l-a pus pe Otele singur cu portarul dar jucătorul nigerian a trimis cu latul pe lângă poartă!

  Fluierul de final al lui Feșnic a adus marea bucurie din tribune, în timp ce pe teren jucătorii arădeni țopăiau de fericire. Fotbaliștii roș-albi sunt la un singur pas de finală, la un singur pas de a juca după 57 de ani cu un trofeu pe masă! UTA va întâlni în semifinale câștigătoarea partidei dintre Hermannstadt și Universitatea Cluj.

  Până atunci, atenția este exclusiv pe campionat, acolo unde Bătrâna Doamnă luptă din răsputeri pentru salvarea de la retrogradare iar în weekend se deplasează la Voluntari.

  UTA Arad – FC U Craiova 1-0 (1-0)

  Postolachi 16

  UTA Arad: Kucher – Roger, Benga, Chindriș (74 Hoxhallari), Vukcevic – Cascini (62 Anton), Batha – Șteau (46 Rareș Pop), Ubbink, Postolachi (62 Otele) – Milosevic (46 Keșeru)

  Rezerve: Balauru, Benzar, Abeid, Hoxhallari, Anton, Otele, Pop, Barbosa, Keșeru

  Antrenor: Gyuszi Balint

  FC U Craiova: Gurau – Huyghebaert, Henriques, Duarte, Negru – Asamoah, Albu – Mascarenhas (59 Bauza), Jibril (59 Chițu), Ganea (65 Sidibe) – Blănuță (46 Bahassa)

  Rezerve: Popa, Ciobanu, Zanfir, Marquet, Bahassa, Sidibe, Giovanni, Bauza, Chițu

  Antrenor: Nicolo Napoli

  Arbitru: Fesnic Horatiu Mircea (Cluj-Napoca)

  Asistenți: A1 – Cerei Alexandru (Cluj-Napoca), A2 – Marica Mihai Marius (Bistriţa)

  Arbitru VAR: Kovacs Szabolcs (Carei)

  Arbitru AVAR: Tunyogi Ferencz (Zalău)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.