UTA, brandul sportiv numărul 1 al Aradului, sare în ajutorul echipei de polo pe apă, AMEFA Arad!

  de Lucian Dănilă | 12 octombrie 2020, 5:52 PM | Recomandările editorilor | Sport

  1

  UTA face parte integrantă din grupul care a sărit în ajutorul grupării arădene de polo pe apă, AMEFA. Precum clubul de fotbal, și AMEFA este un club care a dus peste hotare numele acestui oraș.

  Ne amintim de mijlocul anilor 90, atunci când acea echipă antrenată de Barbu Ghițan și Constantin Brânzei, care îi avea în componență pe Andrașoni, Iegariu, Ionescu, Broșovszki, Urs, Striffler, Bela, actualul antrenor – Cosma, portarii Nenciu și Toma, jucau în Europa împotriva unor formații celebre ca Barceloneta sau Vasas Budapesta și băteau pe unde prindeau pe Steaua, pe Dinamo sau chiar pe Oradea.

  Acum, fără finanțare, AMEFA Arad a rămas în afara campionatului Superliga României la polo pe apă, și un prim turneu s-a desfășurat fără gruparea din Arad.

  În urmă cu câteva zile, Willy Glasser, cunoscutul medic veterinar din Arad, a avut o inițiativă pe Facebook pentru a se strânge bani de la arădeni și de la oamenii de afaceri din oraș astfel încât AMEFA să își poată continua activitatea.

  Nu știm care a fost finalitatea acțiunii lui Willy Glasser, dar ce este cert este faptul că AMEFA nu va rămâne în afara competiției! Mai mulți oameni de afaceri au făcut „chetă” și vor ajuta clubul să supraviețuiască în lipsa banilor de la Primărie.

  Printre cei care ajută AMEFA se numără și clubul de fotbal UTA, club care și el la rândul său nu a primit nici acum banii promiși de la administrația orașului.

  „Ca punct de reper al sportului arădean, nu putem fi indiferenți la dificultățile unei grupări de tradiția AMEFA-ei, club înființat în anul 1911. Din puținul nostru, știindu-se faptul că și noi avem probleme cu finanțarea atâta timp cât nu am mai primit nicio tranșă de la Primărie din luna august încoace, îi vom ajuta și pe poloiștii lui Cristi Cosma. Respectăm munca sportivilor și antrenorilor care reprezintă Aradul, era păcat să nu găsim soluții pentru ei. Din câte am înțeles, pentru următorul turneu, AMEFA a primit sprijin de la altcineva, iar clubul UTA va acoperi cheltuielile celui de-al treilea turneu, de la începutul lunii decembrie”, spune Alexandru Meszar, conducătorul proiectului UTA.

  Ediția 2020-2021 a Superligii Naționale de Polo pe apă a debutat cu turneul de la Focșani (7-11 octombrie) fără AMEFA Arad. Între timp, gruparea arădeană a primit acceptul Federației de a reveni în competiție, la fel ca și Corona Brașov, echipă care a lipsit și ea la primul turneu.

  Următorul turneu al Superligii e programat între 28 octombrie – 1 noiembrie

  AMEFA s-a despărțit în această perioadă de Alex Băltean și Mihnea Chioveanu, jucători care au ales să evolueze pentru Rapid București.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.