UTA – ACS Poli 1-3. Fotografiile unui meci care ne-a trezit din vis. Și nu ne-a plăcut… (FOTO)





Am visat din nou la Liga 1. La un an distanță după barajul cu FC Voluntari, în alte condiții, dar aceeași atmosferă extraordinară creată de 2.000 de arădeni, ne-am permis să mai visăm o dată.
Deși majoritatea dintre noi eram conștienți de diferența de valoare dintre cele două echipe, speram că acest impediment poate fi anulat de dorință, de ambiție și de avântul pe care ți-l dă acest public minunat. Iar din minutul 5 chiar credeam acest lucru. Adrian Petre a marcat în minutul 5 și UTA era deja în Liga 1, recuperând golul în minus de la Timișoara.
Visul ni s-a spulberat în doar 15 minute. Timp de 12 minute respiram cu toții aer de Liga 1, publicul era în delir și tot în delir părea și echipa arădeană care ataca pe toate flancurile, ratând două bune ocazii prin Curtuiuș.
Elanul de după golul marcat de Adrian Petre ne-a costat. Jucătorii arădeni au simțit că pot da foarte repede o nouă lovitură, dar avântul acesta i-a costat. UTA a primit gol în minutul 17 după o nouă acțiune ofensivă purtată pe partea dreaptă, acțiune blocată de fundașii centrali bănățeni, mingea a ajuns în centru, Artean l-a lansat pe Bărbuț și după ce rapidul atacant care a jucat ultimul meci pentru ACS Poli a driblat doi jucători arădeni, Burlă a trimis în aut. Bărbuț a intenționat să arunce repede de la margine dar a fost oprit de Străuț. Acesta a luat mingea, a lansat-o lung în careu, Drăghici a câștigat duelul cu Burlă și Tănase, i-a așezat mingea aceluiași Bărbuț care a înscris din voleu printre picioarele lui Gligor. Era 1-1 și nimic nu era pierdut.
După doar patru minute, un alt atac al echipei UTA pe partea dreaptă s-a încheiat cu aceeași… traiectorie. Mingea a fost recuperată de Scutaru, a ajuns la Mailat la 40 de metri de poarta timișană, acesta a trimis-o peste linia fundașilor centrali arădeni Gligor și Manea, Drăghici a plecat spre poartă, Miron a ezitat să iasă, iar atacantul timișorean l-a driblat pe acesta și a înscris în poarta goală. S-a făcut 1-2 și misiunea devenea una imposibilă pentru UTA.
Totul s-a liniștit. Laurențiu Roșu s-a liniștit, noi ne-am trezit din vis, cei de la ACS Poli nu au mai forțat, stând cu linia de patru fundași la 30 de metri, iar UTA nu a mai găsit nicio soluție de a se apropia de poarta lui Straton. Când a făcut-o, Vîlceanu s-a grăbit și a pasat greșit spre Petre în interiorul careului advers.
Tunurile s-au mutat apoi pe Ionuț Popa, întreg stadionul de la Șiria scandând împotriva tehnicianului arădean de pe banca celor de la Timișoara. Galeria arădeană afişează un mesaj ironic la adresa lui Ionuţ Popa, antrenorul ACS Poli: „Domn’ profesor, faci circ de pomană, ai rămas îmbrăcat în haina de blană”.
Partea a doua a jocului a fost fadă, chiar plictisitoare, oaspeții conducând jocul după bunul plac. UTA și-a creat doar două ocazii pe parcursul întregii reprize, ambele ratate de Curtuiuș și de Petre. Mai mult decât atât, în minutul 88 arădenii au primit un gol stupid. Straton a degajat, mingea a ajuns aproape de careul arădean, Manea și Henrique s-au tatonat fizic fără a intra în contact cu balonul, Henrique a câștigat prim planul și a lobat mingea peste Miron stabilind scorul final: 1-3.
A fost un duel care a părut inegal încă din prima repriză de la Timișoara. ACS Poli a fost echipa mai bună, mai experimentată, iar faptul că a câștigat acest baraj ne-a arătat normalitatea.
Pentru UTA, pentru jucătorii ei, pentru conducerea acestui club, pentru suporterii ei extraordinari, este frustrant că s-a pierdut un nou baraj. Dar, promovarea nu s-a ratat ieri. promovarea s-a ratat cu concursul autorităților, cu concursul staff-ului tehnic, al conducerii, al jucătorilor, la meciurile tratate superficial de-a lungul campionatului așa cum a fost cu Râmnicu Vâlcea în prima etapă, cu Mioveni, cu Brăila în deplasare, cu Brașov sau Luceafărul la Șiria, la Afumați, la Călărași, culinând apoi cu Balotești…
Poate va fi mai bine la anul… Visul va reîncepe odată cu prima etapă din sezonul viitor..
UTA Arad – ACS Poli 1-3 (1-2)
UTA: Bg. Miron – Adili, Al. Manea, Gligor (cpt.), Burlă – Strătilă (Piccioni 62′), Chindriş, I. Tănase (Stahl 46′), Vâlceanu (D. Copil 46′) – Curtuiuş, Ad. Petre
Rezerve neutilizate: Al. Barna – Jorza, Copaci, Polgar
Antrenor: Laurenţiu Roşu
ACS Poli: Straton – Bg. Străuţ, Scutaru, Cânu (cpt.), Şeroni – Artean, Soljic – Bărbuţ, M. Croitoru (Fucek 66′), Mailat (Doman 75′) – Oct. Drăghici (Pedro Henrique 86′).
Antrenor: Ionuţ Popa
Rezerve neutilizate: Curileac – Bocşan, A. Ignea, Bărno
►Min 5 1-0 Burlă execută lovitura liberă, cu stângul, timişorenii au avut două încercări eşuate de a respinge, mingea a ajuns în dreapta, acolo de unde Gligor a recentrat la bara a doua. Acolo Adrian Petre se înalţă în 6 metri şi reia cu capul la colţul lung, peste Straton, şi Marius Curtuiuş împinge mingea dintr-un metru
►Min 16 1-1 După o aruncare lungă din dreapta de la margine, Drăghici îi incomodează în săritură, în colţul careului de 6 metri, pe Ionuţ Tănase şi Bogdan Burlă să respingă cu capul, mingea îl loveşte în spate pe Burlă şi se duce în centrul careului, acolo de unde Cristian Bărbuţ trage din voleu din prima, printre picioarele a doi adversari, şi mingea intră în plasă pe lângă bara din dreapta lui Miron
►Min 21 1-2 Mailat pasează lung, pe culoar, pentru Octavian Drăghici, care scapă singur cu Miron, portarul ezită să iasă, e driblat în dreapta şi atacantul înscrie simplu
►Min 88 1-3 Petro Henrique e găsit ideal în atacul timişorenilor, profită de indecizia lui Manea, rămâne singur cu Miron şi îl lobează din marginea careului, trimiţând lângă bara colţului lung
Comentariile portalului
Aveți dreptate, nu am fost atent la toate amănuntele, am insistat pe idee. Într-un comentariu anterior însă apare și această informație. Ceea ce este chiar bine, ilustrâ (...)
Se pare că v-a scăpat un detaliu! Nu doar mai marele județului a fost cel dintîi la primirea luminii, ci chiar pupila sa a fost cel care (...)
Mai este o întrebare; de ce a secretizat cnsas nota!? Din articolul de pe g4media se înțelege ca cnsas e prima oară când face asta.