luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Să batem pe Timișoara! Nici nu contează pe care dintre ele, Poli să fie…

  de Lucian Dănilă | 31 august 2018, 5:25 PM | Sport | Topic special

  0

  UTA se întoarce astăzi la Timișoara, orașul rival, orașul în care din vara anului trecut și până acuma avut doar insuccese. Cu atâtea Poli, ACS și ASU, pentru arădeni nici nu mai contează care dintre ele joacă cu UTA, important este „să batem pe Timișoara”.

  ACS Poli se laudă cu palmaresul, cei de la ASU Poli au de partea lor marea masă a suporterilor din Banat, UTA are obligația de a le învinge pe amândouă. Așa cum scriam mai sus, UTA a pierdut toate meciurile de pe Dan Păltinișanu din vara anului trecut și până acum. ACS Poli a câștigat la baraj cu 2-1, ca apoi să învingă și la Șiria cu 3-1, iar ASU Poli ne-a bătut și ea cu 2-1. Ultima victorie a arădenilor pe „Dan Păltinișanu” a fost în primăvara anului trecut cu scorul de 3-0. De atunci, nicio bucurie…

  Este momentul „să batem pe Timișoara”, mai ales că ACS Poli, echipa recent retrogradată din Liga 1, trece prin momente grele. Clubul a intrat în insolvență, antrenorul Ionel Ganea a plecat, iar după el a fost numit ca antrenor principal fostul rapidist Ștefan Nanu, banii sunt puțini, iar rezultatele conform condițiilor: 4 puncte în 4 etape…

  „Ne aflăm în fața unui meci extrem de important. La antrenamente s-a pus accentul pe atitudine și pe datele tehnico-tactice, având în vedere modulul pe care vrem să îl jucăm acolo. (…) Nu știu cum se prezintă gazonul, pentru că am înțeles că toate cele trei echipe din Timișoara joacă acolo. ACS Poli are un antrenor nou (n.a. Ștefan Nanu), probabil va fi o altă emulație, va reveni Curileac, care a absentat la meciul cu Luceafărul. Pe când ei au jucători care vin din Liga I, noi avem foarte mulți aduși din ligi inferioare atât din România cât și din străinătate. Încercăm să construim un grup cât mai solid, dar nici nu vrem să treacă punctele pe lângă noi.” (Cristian Păcurar, antrenor secund UTA)

  „Mă bucur că am ajuns la un club atât de mare, respectat in zona Banatului. Am venit și pentru că-l cunoșteam pe Radu Birlică, am lucrat la Inter Gaz în 2007. De obicei sunt răbdător și îmi plac provocările. Le-am spus băieților: complimente pentru cum au răspuns. Sunt foarte mulți tineri care nu au experiență. Sunt adeptul juniorilor. Sâmbătă, cu UTA, care are obiectiv promovarea, echipă cu antrenor experimentat care cunoaște bucătăria acestui club, am încredere și trebuie sa câștigăm acest derby. Facem tot posibilul să ieșim victorioși. ” (Ștefan Nanu, antrenor ACS Poli)

  Partida se transmite în direct de la ora 13.30 pe Digisport, Telekom Sport și Look TV.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.