UTA, achiziții pentru viitorul sezon. Roș-albii joacă trei amicale pe Motorul în această săptămână

  de Lucian Dănilă | 4 februarie 2019, 3:01 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Jocul amical pe care trebuia să-l disputesâmbătă gruparea arădeană UTA în compania maghiarilor de la Fuzesgyarmat a fost anulat din cauza gripei. Mai mulți jucători maghiari au căzut victime virusului gripal, astfel că Ionuț Popa a fost nevoit ca în locul jocului să programeze doar un antrenament.

  În ceea ce privește lotul cu care va fi abordată a doua parte a campionatului, UTA stă destul de bine la capitolul achiziții. Ionuț Popa și conducerea grupării au mers pe criteriul experienței, aducându-i la Arad pe câțiva dintre foștii elevi ai lui Popa de la ACS Poli, Alin Șeroni și Cristian Melinte, cei doi venind la UTA la câteva zile după ce semnase un alt jucător cu experiență, Bobo Kanda.

  Răzvan Ivan, însă, este tânăr care se încadrează în regula U21, acesta fiind adus de la Unirea Alba Iulia. Ivan este un jucător cu mult potențial care evoluează pe postul de fundaș dreapta, el având marcat chiar și un gol în poarta celor de la FCSB într-un joc din Cupa României.

  La Arad au ajuns în această perioadă de pregătire și trei jucători al căror CV este unul peste nivelul Ligii a 2-a din România. După ce s-a renunțat la paraguayanul Alvarenga – care între timp a ajuns la ASU Poli – UTA i-a testat pe sud-americanul Francisco Vera, portughezul Alexandre Alfaiate și malianul Mammadou Keita.

  Foto: Mammadou Keita

  Fotbalul este un sport în care de cele mai multe ori doar prezentul contează. Astfel, Francisco Vera, jucător care în urmă cu trei ani ajungea în lotul celebrei formații lusitane Benfica Lisabona pentru suma de 2,8 milioane de euro, nu a trecut testele de la UTA! Ionuț Popa a renunțat la serviciile sale. Tot pe la Benfica a trecut și Alfaiate, jucător care a ajuns apoi la Combra, Tubize (Belgia), ca drumul să-l poarte chiar în modetul campionat al Andorrei. Urmarea? La UTA nu a trecut nici el testele, Ionuț Popa renunțând la achiziționarea lui. Nici malianul Keita nu a fost mai norocos, acesta plecând deja de la Arad în căutarea unui alt angajament.

  Cum actualul sezon al Ligii a 2-a este unul deja compromis pentru UTA, arădenii nemaiavând ca obiectiv promovarea, iar în ceea ce privește retrogradarea lucrurile sunt oarecum liniștite, Ionuț Popa poate să pregătească în liniște o echipă pentru viitoruol sezon, unul în care se dorește – evident – promovarea. Tocmai de aceea au fost duși cei trei jucători cu experiență, Șeroni, Melinte și Kanda, iar conducerea clubului încă mai caută minim doi jucători pe aceste criterii.

  În această săptămână, UTA susține trei jocuri amicale, toate urmând să se dispute pe sinteticul de pe arena Motorul. Adversarii din amicale ai echipei UTA sunt Gloria Cermei (5 februarie – ora 11), Chişineu Criş (7 februarie – ora 11) și Luceafărul Oradea (9 februarie – ora 13).

  Urmează apoi alte două jocuri: Ripensia (13 februarie) şi Şoimii Lipova (16 februarie), în cazul acestor amicale urmând a fi anunțată ora disputării și locația.

  Foto: uta-arad.ro

   

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.