FC Sevilla a câștigat Europa League! Blestemul Benficăi continuă!

  de Lucian Dănilă | 15 May 2014, 12:59 AM | Sport

  0

  FC Sevilla a câştigat Liga Europa, după ce a învins cu scorul de 4-2, în urma executării loviturilor de departajare, echipa portugheză Bnefica Lisabona, în finala disputată pe Juventus Stadium din Torino.

  La finalul celor 90 de minute şi a celor două reprize de prelungiri, scorul a fost egal, 0-0. La loviturile de departajare pentru FC Sevilla au marcat Bacca, Mbia, Coke şi Gameiro, în timp ce pentru Benfica au înscris Lima şi Luisao. Cardozo şi Rodrigo au ratat.

  FC Sevilla: Beto – Coke, Pareja, Fazio, Alberto Moreno – Carrico, Mbia – Reyes (Marin ’78, Gameiro ‘104), Rakitici, Vitolo (Figueiras ‘110) – Bacca. Antrenor: Unai Emery

  Benfica Lisabona: Oblak – Maxi Pereira, Luisao, Garay, Siqueira (Cardozo ’99) – Amorim – Sulejmani (Almeida ’24), Gomes, Gaitan (Cavaleiro ‘119) – Rodrigo, Lima. Antrenor: Jorge Jesus

  Meciul a fost arbitrat de germanul Felix Brych, ajutat de asistenţii Mark Borsch şi Stefan Lupp şi de asistenţii suplimentari Tobias Welz şi Bastian Dankert. Rezervă pentru asistenţi a fost germanul Thorsten Schiffner, iar rezervă pentru central a fost desemnat sârbul Milorad Mazici.

  La meci au asistat 33.120 de spectatori.

  Este cea de a 8-a finală pierdută de Benfica după celebrul blestem al fostului antrenor al echipei, Bella Guttman. Maghiarul spunea în 1962, după cucerirea Cupei Campionilor Europeni, că își formația lusitană nu va mai câștiga timp de 100 de ani nicio finală de Cupa Campionilor Europeni. Blestemul s-a transformat se pare într-unul care ține de orice trofeu european. Benfica a pierdut și anul trecut finala cu Chelsea și nu reușește de 52 de ani sî câștige niciun trofeu major din Europa…

  Spania își adjudecă în acest an ambele trofee europene, după Sevilla în Europa league, trofeul Champions League va fi câștigat tot de o formație spaniolă, finala disputându-se între Atletico și Real Madrid! Astfel, Supercupa Europei 2014 va fi tot o afacere spaniolă!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.