UTA a prezentat primele trei achiziții ale verii: Batha, Baravykas și Mar

  de Lucian Dănilă | 13 iunie 2021, 11:14 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Echipa arădeană se reunește mâine pentru a relua pregătirile pentru sezonul următor din Liga 1. Așa cum se știe, Gyuszi Balint a renunțat, voit sau nu, la 11 dintre jucătorii cu care gruparea arădeană a încheiat campionatul, iar acum dorește să întărească lotul din punct de vedere calitativ, „chiar dacă numeric am putea fi mai puțini cu poate doi jucători”.

  Au plecat Denis Rusu la CFR, Albu – căruia i s-a încheiat împrumutul de la Chiajna, Peteleu – care nu s-a mai înțeles cu conducerea clubului în vederea semnării unui nou contract, dar și Simos Roumpullakou, Tescan, Adrian Petre, Ciprian Rus, Vali Buhăcianu, Neluț Roșu, Melinte și Albert Voinea, jucători la care s-a renunțat la dorința staff-ului tehnic.

  Primii trei jucători ajunși la Arad sunt albanezul Idriz Batha, lituanianul Rolandas Baravykas și tânărul Adrian Mar.

  Idriz Batha (29 ani) vine de la gruparea albaneză FC Tirana și a ajuns la Arad influențat și de discuțiile pe care le-a purtat cu conaționalii săi Simos Roumpullakou și Fili de la FC Botoșani. „Am venit pentru familia mea și pentru a dovedi și în România ceea ce pot. Este prima mea ieșire după 10 ani jucați în Albania, am vrut o nouă provocare. Am vorbit cu Simos și Fili, de la Botoșani, mi-au spus lucruri frumoase despre fotbalul din România, despre fanii UTA-ei, deci cred că va fi bine. Am fost căpitan la echipele unde am jucat în Albania, acum voi fi un simplu soldat la UTA. Mă voi lupta să îmi ajut echipa, voi fi în slujba echipei, voi lupta alături de colegi pentru a ne îndeplini obiectivele”, spune noul jucător al arădenilor. Sezonul trecut a marcat 9 goluri pentru Tirana și a reușit și două pase decisive în 30 de meciuri.

  „Este un optar, dar mai ofensiv. Joacă box-to-box, poate fi și un număr 6, se pliază foarte bine pe ceea ce avem noi nevoie din punct de vedere tactic. Îl urmărim de mai multă vreme, l-am vrut și în iarnă, dar atunci nu s-a putut. Sunt convins că va fi un jucător foarte util pentru UTA”, spune Gyuszi Balint, antrenorul grupării arădene.

  Rolandas Baravykas (25 de ani), este al doilea lituanian care ajunge în 2021 la Arad după Modestas Vorobjovas. Fundașii lateral, Baravykas poate evolua pe ambele flancuri, el fiind și jucător cu 20 de meciuri în naționala Lituaniei. Fost coechipier cu Antal și Modestas la Zalgiris Vilnius, Baravykas vine la Arad după alte două experiențe externe: Nea Salamina din Cipru și Kukesi din Albania.

  „Am luat informații de la prietenul meu Mode, care mi-a spus lucruri frumoase despre UTA. Știu că este un nume mare din fotbalul românesc, cred că este un pas înainte pentru mine, un pas foarte mare chiar. Înțeleg ceea ce înseamnă UTA și este o onoare pentru mine să joc pentru acest club, pe un stadion mare, nou și frumos”, spune fotbalistul lituanian.

  Adrian Mar (18 ani) este primul dintre cei trei care a fost prezentat. Jucător care se încadrează în regula Under 21 încă trei sezoane, Mar a promovat în urmă cu zece zile cu CS Mioveni pe prima scenă. Născut la Beclean, Mar a fost junior la LPS Cluj, cu care a fost campion național în 2019, el fiind declarat cel mai bun jucător al finalei. Peste o lună va împlini 19 ani și a devenit jucătorul echipei arădene pentru următoarele patru sezoane.

  „UTA este o echipa mare, cu suporteri frumoși, voi da totul să mă impun. Cea mai bună calitate a mea e șutul, îmi place să trag de la distanță. Și Chindriș și Costin, care e tot din Beclean ca și mine și a jucat mulți ani la UTA, mi-au povestit despre această echipă și mi-am dat seama că fac cea mai bună alegere. Mi-ar conveni să joc si fundaș stânga, vreau să-mi ajut echipa acolo unde e nevoie de mine”, susține noul fotbalist al echipei UTA.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.