UTA a marcat în fiecare deplasare din acest campionat. Repetă arădenii Victoria din amicalul cu Hermannstadt?

  de Lucian Dănilă | 18 octombrie 2020, 2:39 PM | Sport

  1

  UTA se întoarce în județul Sibiu, acolo unde învingea în urmă cu o lună cu scorul de 2-0 pe Hermannstadt. A fost un meci în care arădenii au avut un joc foarte consistent, dar totodată a fost un meci în care au lipsit mai mulți jucători din ambele echipe.

  Astăzi, de la ora 18.45, UTA întâlnește din nou pe Hermannstadt, dar meciul se dispută la Mediaș, noua casă a sibienilor pe perioada în care își renovează arena proprie. Gyuszi Balint are câteva probleme de lot, probleme generate atât de noul coronavirus dar și de mai vechi accidentări. Lipsesc Tomozei, Ilie și Balauru, toți trei infectați cu virusul COVID-19, dar și Erico da Silva, Alex Ioniță și Klapan, accidentați.

  UTA a marcat în fiecare deplasare din acest început de campionat. A înscris în prima etapă pe terenul celor de la Viitorul, apoi la Pitești, dar și la Dinamo. Tocmai de aceea ne așteptăm ca arădenii să marcheze și astăzi, astfel că în acest caz cheia partidei stă la organizarea defensivă. În lipsa lui Tomozei și Erico, este foarte probabil ca Balint să-l aleagă pe Bustea în partea dreaptă a defensivei și pe Melinte în centrul apărării alături de Benga. Alte semne de întrebare sunt legate de jucătorii care vor evolua în atac. Din informațiile noastre, Gyuszi Balint ar putea începe cu Hora și Cipri Rus.

  Hermannstadt este o echipă foarte bine echilibrată, cu jucători de calitate de la mijloc în sus cum ar fi Sîntean, Romario Pires, Joalisson sau Moreira, dar și cu anumite probleme pe plan defensiv, probleme de care ne așteptăm să profite UTA.

  „Suntem în fața unei deplasări extrem de dificile. Cred că știe toată lumea că Hermannstadt este o echipă solidă, o echipă foarte bine articulată, cu jucători cu experiență, o echipă echilibrată în toate compartimentele, însă avem încredere că, în ciuda problemelor cu care ne confruntăm, putem face un joc bun și să scoatem și un rezultat pe măsură. Am avut o discuție cu băieții și am căzut de acord că lucrurile stau la îndemâna noastră, până la urmă cred că și noi avem în componență jucători de valoare. Chiar dacă avem destule probleme de lot, sunt câteva variante din punct de vedere tactic. Încercăm să găsim cele mai bune opțiuni atât din punct de vedere al formulei de joc cât și în ceea ce privește strategia pe care o vom aborda în acest joc. Pe de altă parte, este foarte important pentru mine nu să jucăm neapărat în funcție de particularitățile adversarului, cât să ne îmbunătățim noi jocul pe principiile pe care le antrenăm, iar eu cred că avem capacitatea de a face acest lucru”, spune Gyuszi Balint.

  „Cred că UTA a demonstrat de ce a promovat în Liga 1. Fac lucrurile realmente foarte bine, au suferit doar o înfrângere până acum. Sunt o echipă istorică în România. Pe lângă acest lucru, trebuie să luăm în calcul că toate meciurile după această pauză sunt foarte complicate”, spune Ruben Albes, antrenorul echipei din Sibiu.

  FC Hermannstadt – UTA

  Echipe probabile:

  Hermannstadt: Cristiano – Scarlatache, Viera, Stoica, Opruț – Dâlbea, Romario Pires – Buzan, Sîntean, Joalisson – Moreira

  UTA: Iacob – Bustea, Melinte, Benga, Simos Roumpullaku – Albu, Neluț Roșu – Miculescu (Pleașcă), Hora, Denis Rusu – Cipri Rus (Vlad Morar)

  Liga 1 – Etapa 7

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.