USR: Vom avea din nou medici igieniști

  de - | 14 martie 2019, 11:06 AM | Comunicate contra cost

  0

  Într-un răspuns trimis senatorului USR Arad, Adrian Wiener, Ministerul Sănătății anunță măsuri pentru reintroducerea medicilor igieniști în echipele care au ca sarcină prevenirea infecțiilor din spitale.
  Medicul Adrian Wiener a cerut într-o interpelare adresată Ministerului Sănătății la finele anului trecut reintroducerea în echipele SPIAM din spitale a medicilor igieniști, precum și măsuri pentru facilitarea formării specialiștilor epidemiologi și igieniști. În urmă cu trei ani, aceste specialități au fost eliminate/omise, prin adoptarea Normelor de supraveghere, prevenire și limitare a infecțiilor asociate asistenței medicale în unitățile sanitare.
  Adrian Wiener, senator USR Arad: „Sunt bine cunoscute cazurile, începând cu Colectiv și până la recentele probleme de la maternitatea Giulești, unde neglijența și lipsa unor reguli clare privind igiena au condus la îmbolnăviri grave și chiar la decese. Vorbim de o problemă generală a sistemului sanitar din România, care necesită măsuri ferme și urgente pentru a fi remediată.
  Dacă în unele situații aceste măsuri sunt radicale, mergând până la reconstrucția unor secții sau spitale întregi, măsura pe care am cerut-o ministerului este aplicabilă imediat. Ea poate să contribuie la îmbunătățirea situației prin implicarea unor specialiști și prin responsabilizarea corespunzătoare a echipelor din sănătate.
  Voi duce în continuare o luptă continuă pentru repararea neajunsurilor organizatorice care fac din sistemul medical o vulnerabilitate. Suntem încă departe de a avea servicii pe măsura statutului de membru al Uniunii Europene și trebuie depuse eforturi pentru ca banii din sănătate să se întoarcă în prestații de calitate spre cetățeni.”


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.