duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  USR solicită montarea unor semafoare inteligente pe DN7

  de - | 14 februarie 2020, 3:31 PM | Comunicate contra cost

  0

  DN7/E68 traversează localitățile Vladimirescu, Mândruloc și Cicir pe care le separă în două. Recentele accidente, precum și nevoia de a crește confortul locuitorilor, impun montarea de urgență a unor semafoare dotate cu radar, care să comute pe roșu dacă viteza legală este depășită.

  În aceste localități, la o distanță mică fața de DN7/E68 se află școlile generale și grădinițele. Totodată, la distanță mică, în unele locuri sub 10 m, se află și locuințe, afectate de traficul greu, cu crăpături în pereți și probleme de rezistență.

  Potrivit C.N.A.I.R. „În mod special dorim să evidențiem faptul, demonstrat de experiența națională si internațională că măsurile cele mai eficiente de siguranța circulației implică restricții fizice sau de reglementare a circulației, care afectează uneori mobilitatea si fluența traficului, deoarece în conformitate cu conceptele din U.E. viața omului este valoarea cea mai importantă din societate”.

  Raul Rareș Duca, USR Vladimirescu: „Datorită traficului intens care se desfășoară pe acest sector de drum, pentru prevenirea unor evenimente neplăcute în interiorul localităților (având în vedere numărul mare de elevi care intră în contact cu DN7/E68 dar și pentru siguranța cetățenilor în general), am solicitat ca pe raza localităților Vladimirescu, Mândruloc  și Cicir să fie montate semafoare cu radar, care comută automat pe culoarea roșie, atunci când se apropie autovehicule cu viteză mai mare decât cea legală.

  Acest tip de semafoare sunt deja amplasate pe DN7 în localitatea Nădlac și au efect. În completare, ca măsură imediată, am solicitat trasarea, semnalizarea și presemnalizarea corespunzătoare a tuturor trecerilor de pietoni de pe raza localităților Vladimirescu, Mândruloc și Cicir”.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.