vineri, 8 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  USR se opune ferm pensiilor speciale pentru aleșii locali

  de - | 5 iunie 2019, 1:25 PM | Comunicate contra cost

  0

  În contextul intenției guvernului PSD de a adopta prin OUG pensii speciale și pentru aleșii locali, USR Arad își afirmă susținerea pentru eliminarea acestui tip de beneficii și totodată pentru o clasă politică onestă.

  Propunerea de acordare a unor indemnizații pentru primari, viceprimari, președinții de Consilii Județene și vicepreședinții de Consilii Județene a fost inclusă inițial în proiectul Codului Administrativ, adoptat de majoritatea parlamentară PSD-ALDE-UDMR, inclusiv cu votul parlamentarilor PNL. Amintim că el a fost ulterior respins în integralitate de Curtea Constituțională, opoziția reprezentată de USR reușind cu mare greutate să obțină de la PNL cele trei semnături care mai erau necesare pentru depunerea sesizării.

  În această săptămână, un proiect identic urmează să fie adoptat de guvernul Dăncilă, prin ordonanță de urgență. Pensia pentru un singur mandat s-ar ridica la aproape 800 de lei, în timp ce cea mai mare sumă de bani urma să fie dată celor cu trei sau mai multe mandate, undeva la 2.400 de lei.

  Am văzut recent o coalizare a baronilor locali ai PSD și PNL, în frunte cu președintele Consiliului Județean Arad, care susțin modificarea prin OUG a legislației electorale, în acele aspecte care la convin momentan. O astfel de schimbare a  regulilor nu este nici normală, nici benefică pentru democrație.

  Soluția pentru a opri vechea clasă politică din aceste încercări repetate de a-și acorda privilegii este susținerea partidelor noi, crescute de la firul ierbii. USR nu doar că se opune adoptării de noi pensii speciale, USR are propriul proiect de eliminare a acestora (toate pensiile speciale, mai puține cele acordate meritat fostelor cadre militare și magistraților). Asemenea tactici trebuie să înceteze, interesele materiale și politice individuale trebuie ignorate pentru binele general al cetățenilor.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.