USR propune taxe mai mici pentru comercianții afectați de COVID

  de - | 28 aprilie 2020, 12:59 PM | Comunicate contra cost

  0

  USR Arad cere administrației locale reducerea taxelor de orar și de funcționare, precum și pentru ocuparea domeniului public, datorate de comercianții care au activitatea suspendată din cauza epidemiei de coronavirus.

  Sergiu Vlad, deputat USR Arad: „Între agenții economici afectați semnificativ de măsurile luate pentru combaterea îmbolnăvirii cu Covid-19 se găsesc cei din sectorul de alimentație publică. Unii au activitatea închisă ca urmare a prevederilor Ordonanțelor Militare, alții și-au suspendat activitatea voluntar.

  Ei plătesc acum sume semnificative pentru taxa de orar și de funcționare, de până la 3.000 de lei anual. Mai mult, cei care au închiriat suprafețe pentru terase, sunt puși în situația de a nu le putea folosi, deși suportă un cost semnificativ.

  Pentru toți aceștia, cerem Primăriei să includă pe ordinea de zi a viitoarei ședințe de Consiliu Local, cea de joi, un proiect prin care firmele arădene care au activitatea suspendată să beneficieze de o reducere a taxelor amintite, proporțional cu perioada în care ele nu funcționează.

  Considerăm că este o măsură corectă, prin care administrația poate da o mână de ajutor firmelor, mai ales că cele mai multe sunt de dimensiuni mici și cu capital local.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.