USR PLUS votează bugetul local cu anumite condiții

  de - | 15 aprilie 2021, 12:56 PM | Comunicate contra cost

  0

  Consilierii USR PLUS au negociat o serie de condiții pentru a sprijini prin vot proiectul de buget propus de administrația locală. Responsabilitatea noastră este de a asigura banii necesari funcționării orașului și totodată de a pune în practică proiectele pentru care am fost aleși.

  Florin Stana, consilier local USR PLUS: „În urma mai multor discuții purtate cu reprezentanții Primăriei și ai partidelor politice din Consiliu, am agreat o serie de modificări ale proiectului de buget. Mai mult, am solicitat și am obținut un angajament din partea executivului, de continuare pe viitor a alocărilor către proiectele susținute de USR PLUS.

  Primul proiect solicitat și agreat este construirea unui nou spital municipal în Arad. Actuala clădire a Municipalului este veche de 200 de ani, improprie pentru actul medical și ne costă foarte mult, an de an. Perspectivele financiare sunt favorabile construirii acestui spital, în condițiile interesului Uniunii Europene și a Guvernului în infrastructura pentru sănătate. Pentru început, am convenit alocarea din bugetul local a 500.000 de lei, pentru partea de studii și documentație.

  Un alt amendament solicitat de noi este creșterea fondul pentru repararea fațadelor. În lipsa unei implicări ferme a administrației locale, procesul de reabilitare a patrimoniului construit va continua să stagneze în Arad. În viziunea noastră, pentru a avea o zonă centrală cu care să ne putem mândri, atractivă pentru turiști, este necesară accelerarea intervenției, mergând până la repararea imobilelor din bani publici, cu recuperarea lor ulterioară. Am convenit alocarea suplimentară a 1 milion de lei acum și a încă 2 milioane în cursul anului.

  O a treia solicitare a fost alocarea de fonduri pentru repararea clădirilor școlilor tehnologice din municipiu. Codrin Vlad, consilier local USR PLUS: „Până acum, principalele beneficiare au fost liceele teoretice aflate în centrul Aradului. Am agreat alocarea a 40.000 de lei pentru actualizarea documentației necesare reabilitării Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară (Agricol), clădire monument istoric unde învață foarte mulți tineri arădeni. De asemenea, am agreat alocarea în cursul acestui an a fondurilor necesare efectuării lucrărilor și continuarea procesului în anii următori.

  Nu în ultimul rând, am solicitat suplimentarea fondului de salarii al Filarmonicii, precum și un angajament ferm că nu va fi desființat corul sau posturi ale artiștilor. Am identificat deocamdată suma de 1 milion de lei, care va fi adăugată acum, cu promisiunea că se vor identifica soluții pentru viitor, inclusiv pe partea de management.

  Vom monitoriza administrația locală pentru a ne asigura că aceste alocări vor conduce la fapte și proiectele se vor realiza efectiv. Nu vom ignora nici restul componentelor bugetare, unde vom urmări o cheltuire rațională și cumpătată a banilor.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.