miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  USR PLUS solicită o dezbatere pe tema achiziției Teatrului Vechi

  de - | 1 septembrie 2021, 3:13 PM | Comunicate contra cost

  0

  În cadrul ultimei ședințe a CLM a fost lansată o invitație către Comisia pentru educație, cultură, culte, copii, sport și turism, în vederea organizării unei dezbateri dedicate oportunității achiziției de către Municipiul Arad a Teatrului Vechi.

  Clădire cu o valoare istorică deosebită, Teatrul Vechi (Hirschl) poate fi achiziționat pentru o sumă de maxim 200 de mii de euro și transformat într-un reper obligatoriu pe harta turistică și culturală a municipiului.

  Spre deosebire de alte imobile similare, care au fost achiziționate și puse în valoare de persoane private, destinația sa culturală impune implicarea autorităților locale. Introducerea și mai ales menținerea sa în circuitul cultural necesită o susținere similară celei oferite de comunitate Teatrului Ioan Slavici și Filarmonicii.

  Florin Stana, consilier local USR PLUS: „Aradul se bucură de construcții extraordinar de valoroase, însă o bună parte a acestora sunt neîngrijite, existând chiar situații în care clădiri emblematice ale orașului au dispărut. Este de datoria noastră să intervenim, pentru a salva și a pune în valoare acest patrimoniu.

  Teatrul Vechi este poate cea mai importantă clădire, care se află într-o stare fizică îngrijorătoare, din Arad. S-a dovedit că, atunci când există preocupare, această clădire poate să prindă viață și să aducă un plus comunității. Acum este momentul ca municipiul să intervină: să achiziționeze clădirea, să o renoveze și apoi să o mențină în circuitul cultural.

  Am invitat Comisia pentru cultură a CLM să lanseze și să patroneze o dezbatere privitoare la posibilitățile de reabilitare a Teatrului Vechi, la modul în care poate fi el folosit pentru evenimentele orașului. Sper ca aceste dezbateri să mobilizeze comunitatea și să convingă autoritățile să se implice.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.