USR PLUS: Responsabilizarea primăriilor în procesul vaccinării

  de - | 13 ianuarie 2021, 11:34 AM | Comunicate contra cost

  0

  În aceste zile, o seamă de primari ai PNL și PSD susțin că asigurarea condițiilor materiale pentru vaccinare reprezintă un efort care le depășește competențele. Arătând cu degetul spre Ministerul Sănătății, probabil cred că vor „puncta” politic. Așa știu ei că trebuie făcut: mai multă politică și mai puțină administrație. Despre această situație a scris medicul și deputatul USR PLUS, Adrian Wiener:

  „Una dintre marile vulnerabilități ale campaniei de vaccinare este politizarea acesteia. Referitor la conflictul dintre Guvern/Ministerul Sănătății și autoritățile locale, legat de finanțarea amenajării centrelor de vaccinare: Domnule Emil Boc, domnule Florin Pucheanu sau care oți mai fi, hai să revenim la obligațiile LEGALE pe care le aveți, dacă cele morale sunt mai greu de identificat!

  Legea Sănătății – lege organică, care guvernează funcționarea sistemului public de sănătate din România – vă responsabilizează direct în implicarea în sănătatea publică din România. Direct, pe dumneavoastră ca autoritate locală precum și bugetele locale pe care le administrați.

  Nu există o altă prioritate mai mare acum pentru comunitatea pe care o păstoriți. Nu puteți să afirmați public că aveți prioritățile dumneavoastră, inclusiv bugetare și că printre responsabilitățile LEGALE pe care le aveți, sănătatea publică și campania de vaccinare – prioritatea 0 a României acum – nu se regăsesc.

  Nu puteți prioritiza în bugetul local dotarea minimală a câtorva încăperi pentru campania de vaccinare pentru că începe campania de plantat panseluțe și de angajat clientelă sau indiferent ce altceva v-ați propus? Pentru că plata resursei umane, ‘lanțul de frig’ pentru aprovizionarea cu vaccin erau asigurate și decontate oricum de Guvern.

  Întâmplarea face ca acum responsabilitatea legală să se suprapună peste cea morală.”

  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.