USR PLUS propune scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului privind rețeaua școlară

  de - | 27 April 2021, 12:42 PM | Comunicate contra cost

  2

  Consilierii locali ai USR PLUS nu vor vota pentru modificarea rețelei școlare, în formula propusă de administrația locală din Arad. Înțelegem nevoia de a eficientiza cheltuielile, însă acest proces trebuie să faciliteze, nu să afecteze procesul educațional.

  În prezent, suferința învățământului tehnologic din Arad se datorează în bună măsură condițiilor materiale, cu precădere cele care țin de calitatea și dotarea spațiilor școlare. Clădirile liceelor tehnologice nu au mai fost renovate de mult, echipamentele și consumabilele sunt insuficiente. În consecință, cifrele de școlarizare scad, reflectând lipsa de interes a arădenilor.

  Codrin Vlad, consilier local USR PLUS: „Orașul nostru are nevoie de educație tehnologică, avem nevoie de specialiști calificați în diversele domenii tehnice. Problema este că acum copiii nu se simt atrași spre aceste domenii, o cauză fiind condițiile materiale.

  Soluția corectă este de a îmbunătăți aceste condiții, în special clădirile, pentru a avea săli de clasă și de sport moderne, ateliere performante și toalete curate. Simpla reorganizare la nivel de structuri școlare nu va schimba nimic, nefiind resimțită de către elevi.

  Tocmai de aceea propunem administrației locale scoaterea de pe ordinea de zi a CLM a proiectului prin care se urmărește comasarea acestor licee. Practic, este un proiect care pune căruța în fața cailor.

  În opinia USR PLUS, trebuie început cu o renovare a clădirilor unde dorim să avem școli tehnologice și abia apoi să vorbim de reorganizarea și mutarea lor. Degeaba facem acum restructurări, pentru că acestea nu-i vor atrage pe elevi”.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Un punct de vedere corect. Sper ca toți consilierii locali să fie corect informați ce presupune această „restructurare” a rețelei școlare, restructurare făcută în grabă, cu transparență zero.
   Nu înțelegem graba prin care trebuie să pierdem personalitatea juridică, în condițiile în care se va înființa rapid um mega liceu cu clase primare, gimnaziale, liceu, școală profesională, școală postliceală, unde este economia? eficientizarea? . Un liceu în care se amestecă fără discernământ domenii diferite: mecanic, electric, protecția mediului, construcții, transporturi.
   Argumentul suprem pentru care a fost gândită această restructurare aste că la liceele tehnologice nu avem rezultate la BAC.
   La liceele tehnologice există si clase de liceu și de școala profesională (aceștia nu dau BAC-ul și nici nu îi interesează). Elevii de la școala profesională au abilități practice și doresc să învețe o meserie. Așa că nu ar trebui să fim evaluați doar după câți elevi iau BAC-ul ci după câți elevi iau examenul de absolvire a școlii profesionale și câți se integrează pe piața muncii….și ar fi multe de spus…poate vom fi consultați și noi înainte de a se lua astfel de decizii…

   +3 voturi
   +1
   -1
  2. Felicitari USR PLUS pentru initiativa…pentru faptul ca va ganditi la viitorul unui oras.Felicitari pentru ca aveti un punct de vedere.Daca ar fi inceput costructia unui campus tehnologic,daca macar ar fi fost identificate sursele de finantare,nu ne-am fi revoltat.Dar sa distrugi ceva fara sa oferi o alternativa viabila nu poate fi tolerat.

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.