USR PLUS: Dezvoltare, de acord. Dar nu cu orice preț!

  de - | 1 October 2021, 2:53 PM | Comunicate contra cost

  0

  Nu de puține ori construcțiile realizate în municipiul Arad după ’90 dau bătăi de cap arădenilor. Bătăi și mai mari de cap le dă însă administrația PNL care refuză să învețe din greșelile trecutului și le repetă aproape în fiecare lună, la aproape fiecare ședință a Consiliului Local. Luna viitoare va veni rândul grădiștenilor, pentru că în Grădiște se propune construirea mai multor blocuri cu 5 etaje într-o zonă unde predomină casele de locuit cu maxim un etaj.

  Împreună cu locuitorii zonei respective, USR PLUS consideră total inoportun acest proiect amplasat într-un cartier de case. Motivațiile țin de bunul simț:

  -traficul generat de mașinile noilor locatari de la blocuri va depăși cu mult capacitatea rețelei de drumuri existente, riscându-se aglomerări serioase la orele de vârf;

  -rețeaua de utilități, în special apă și canalizare, nu este nici ea proiectată pentru încărcări atât de mari, iar consumul dintr-un complex de blocuri de dimensiuni mari va genera blocări ale sistemului de canalizare în zonă.

  USR PLUS susține construcția de noi locuințe atât timp cât confortul locuitorilor celor existente nu este afectat. Așa că sâmbătă, 25 septembrie 2021, consilierii locali ai USR PLUS s-au alăturat demersului cetățenilor din Grădiște, și au mers în zona străzilor Orient, Anton Cehov, Gelu și Voievod Moga din Grădiște, unde au strâns semnături de la locuitorii din zonă, care își doresc modificarea regimului de înălțime a noilor blocuri de la P+5 etaje la P+2 etaje. Semnăturile vor fi depuse la Primăria Arad.

  Inițiativa consilierilor noștri continuă ceea ce locuitorii din Grădiște începuseră deja atunci când, în iulie 2021, au adresat o scrisoare deschisă primarului Aradului prin care au cerut același lucru pentru care, acum, au semnat: scăderea numărului de etaje a acestor noi blocuri care riscă să le afecteze iremediabil intimitatea. Până la această dată nu au primit nici un răspuns din partea primarului Călin Bibarț.

  E momentul ca administrația să înceapă să se gândească și la sustenabilitate, nu doar la buget și buzunar. Deciziile administrative pot schimba în bine sau în rău viața cetățenilor, și acesta ar trebui să devină principalul criteriu care să diferențieze o decizie corectă de una eronată ca cea din cazul de față.

  Administrația trebuie să muncească în folosul arădenilor, dar în același timp trebuie să țină cont și de faptul că “Noi muncim, noi nu gândim !” e o lozincă care nu ar trebui să o ghideze dacă dorește să construiască sustenabil, cu gândul la viitor.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate. 

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.