luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  USR PLUS: Despre urbanism în municipiul Arad

  de - | 25 iunie 2021, 3:33 PM | Comunicate contra cost

  0

  Săptămâna aceasta, consilieri locali ai USR PLUS au participat la două întâlniri pe probleme din sfera urbanismului și a amenajării teritoriului, din municipiul Arad.

  Mai întâi, a avut loc o ședință a comisiei de urbanism din CLM, care a avut ca obiect PUZ-ul pentru construirea unor blocuri pe strada Cetății, PUZ care a fost respins la ultima ședință a Consiliului. Au participat viceprimarul și arhitectul șef al Aradului, dezvoltatorul, proiectantul, membrii comisiei de urbanism și consilieri locali ai partidelor din CLM.

  Președintele comisiei, Dorian Curcanu, a prezentat o serie de cerințe, în special privitoare la regimul de înălțime, cu care proiectul să fie îmbunătățit. În continuare, consilierul local Florin Stana a subliniat nevoia unui acord privind tipul de construcții care se vor putea edifica în zona Subcetate, în funcție de care să fie proiectată infrastructura necesară, pentru o dezvoltare armonioasă a zonei.

  În lipsa noului PUG, care să soluționeze astfel de probleme, apare nevoia de a stabili parametri pentru elaborarea și ulterior aprobarea documentațiilor de urbanism. Ei trebuie asumați de decidenții din CLM, astfel ca dezvoltatorii să îi cunoască și să se conformeze.

  Al doilea eveniment a fost ocazionat de consultarea publică din procesului de elaborare al viitorului PUG și a vizat mediul de afaceri. Din păcate, prezenta a fost redusă, făcând deosebit de utilă organizarea unei noi întâlniri.

  Liderul consilierilor USR PLUS, Florin Stana, a subliniat nevoia ca în elaborarea PUG-ului să se țină cont de ideile și proiectele din programele electorale ale partidelor din CLM. În viziunea USR PLUS, orașul trebuie să faciliteze activitățile din domeniul serviciilor de turism, pornind de la patrimoniului construit, de la cetatea și ștrandul arădean. Totodată, poziționarea orașului reprezintă un atu pentru serviciile de transport și logistică.

  Totodată, consiliera USR PLUS Daniela Sabău a subliniat nevoia ca elaborarea acestei documentații să se facă în acord cu Pactul verde european, care promovează transformarea continentului într-o zonă neutra din punct de vedere al climei și poluării.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.