USR: Investițiile locale continuă să treneze în Arad

  de - | 1 noiembrie 2018, 2:14 PM | Comunicate contra cost

  0

  USR Arad continuă activitatea de monitorizare a executării proiectelor de investiții ale municipiului Arad în cursul anului 2018. La finele lunii septembrie  au fost cheltuite 40,5 din cele 285 de milioane de lei bugetate, reprezentând 14,2%.

  Începând cu acest an, am determinat lunar raportul între sumele planificate în bugetul local pentru a fi cheltuite în 2018 și cele efectiv plătite de la începutul anului. Astfel, în primele trei trimestre ale anului (lunile ianuarie – septembrie), administrația locală a cheltuit 40,5 milioane de lei. Progresul înregistrat este insuficient pentru a asigura implementarea proiectelor angajate până la finele anului, precum și pentru a evita înregistrarea unor excedente care să atragă penalizări financiare.

  Sergiu Vlad, deputat USR Arad: ”Am primit recent datele privitoare la execuția proiectelor de investiții pentru primele trei trimestre ale anului în curs. Chiar dacă lunile de vară au adus o dublare a banilor cheltuiți de primărie, dacă ne raportăm la totalul planificat și asumat de administrația locală stăm foarte prost în continuare.

  Consiliul Local Arad a dat pe mâna primarului 285 de milioane de lei pentru dezvoltarea orașului în anul 2018. Din acești bani, au fost cheltuiți mai puțin de 15%, consecința fiind privarea arădenilor de infrastructură, de dezvoltare.

  Nu în ultimul rând este important să cheltuim banii colectați de la cetățeni pentru a putea beneficia în continuare de finanțarea de la bugetul național. Riscăm să repetăm situația de anul trecut, când orașul a pierdut 46 de milioane de lei pentru că sumele alocate pentru investiții nu au fost cheltuite.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.