sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  USR dorește anticipate

  de - | 11 octombrie 2019, 10:12 AM | Comunicate contra cost

  0

  Președintele USR Arad, europarlamentarul Vlad Botoș, face precizări privitoare la propunerile cu care Uniunea se prezintă astăzi la consultările organizate la Cotroceni.

  Vlad Botoș, președinte USR Arad: „Biroul Național, forul de conducere executivă al partidului, al cărui membru sunt, a decis ieri mandatul cu care se va prezenta delegația condusă de Dan Barna la consultările inițiate de președintele României.

  Propunerea USR este acel pact pentru anticipate. Motivul pentru care susținem această soluție, mai puțin obișnuită însă nu imposibilă, este că suntem perfect conștienți de nevoia unor reforme sistemice, a căror implementare solicită un sprijin parlamentar consistent și autentic. Noi vom alege întotdeauna calea corectă, mai grea, în locul celei ușoare și fără efect.

  România este astăzi un stat capturat de grupuri de interese așezate la conducerea structurilor administrative de clasa politică din ultimii 30 de ani. Pentru a reforma aceste structuri, de la guvern și până la ultima primărie de comună, este nevoie să îmbunătățim major legislația: în primul rând Constituția trebuie adaptată la rigorile unui stat european funcțional, apoi se cer clarificări și reforme ample ale legislației subsecvente.

  Nu ne propunem defel o guvernare șchioapă, care să nu ofere românilor beneficii reale și pe termen lung. Am văzut ce s-a întâmplat când un partid a câștigat cu promisiuni de lapte și miere: avem deficite majore, ne depopulăm, iar datoriile ne vor presa mult timp de acum încolo. Modelul de dezvoltare propus de USR este cel firesc, unde creșterea veniturilor se produce natural, prin stimularea și în urma investițiilor, nu din pix.

  Asemenea reforme pot fi realizate doar cu sprijinul parlamentar al unei majorități interesate de schimbarea sistemului. Pentru aceasta, actuala majoritate din jurul PSD trebuie să fie înlocuită în Parlament prin alegeri, iar anticipatele ne apropie cel mai mult de acest deziderat. Parlamentarii USR sunt dispuși să renunțe la mandate pentru binele țării, să vedem dacă și ceilalți doresc să pună România în fața interesului personal.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.