luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  USR continuă monitorizarea investițiilor locale

  de - | 4 septembrie 2018, 2:40 PM | Comunicate contra cost

  0

  USR Arad continuă activitatea de monitorizare a gradului de executare al investițiilor publice ale municipiului Arad pentru 2018. Acesta continuă să fie redus, la jumătatea anului fiind cheltuite numai 17,4 din cele 286 de milioane de lei bugetate, adică 6,1%.

  La fel ca în fiecare din lunile anterioare, având ca scop evaluarea modului în care sunt administrate investițiile orașului, USR Arad determină gradul de implementare al acestora. În perioada ianuarie – iunie, administrația locală a cheltuit 17,4 milioane de lei, cu 4 milioane mai mult decât la finele lunii mai. Progresul înregistrat este insuficient pentru a asigura realizarea proiectelor asumate până la finele anului, precum și pentru a evita înregistrarea unor excedente care să atragă penalizări financiare.

  Sergiu Vlad, deputat USR Arad: „USR a promis cetățenilor că va acorda atenție modului în care sunt cheltuiți banii comunității. Rolul monitorizării pe care ne-am asumat-o este de a atrage atenția factorilor responsabili, iar aceștia să ia măsuri pentru evitarea întârzierilor.

  Proiectele de investiții asumate, pentru care sunt bani alocați din bugetul local, trebuie implementate la timp pentru ca cetățenii să poată să beneficieze de ele. Deocamdată suntem destul de în urmă, în plină vară și la jumătatea anului. Mai este totuși timp ca întârzierile să fie recuperate, dacă administrația își face treaba.

  Nu în ultimul rând este important să nu mai înregistrăm bani necheltuiți la finele anului, din cauza cărora am putea să nu mai primim finanțare de la bugetul național. Aradul nu merită o asemenea penalizare și numai de actuala administrație depinde să nu ne ducă în această situație”.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.