USR cere cazare temporară pentru cadrele medicale

  de - | 23 martie 2020, 11:38 AM | Comunicate contra cost

  0

  Pentru a-și proteja propriile familii, cadrele medicale implicate în tratarea persoanelor atinse de epidemia de coronavirus au nevoie de spații de cazare dedicate, pe perioada epidemiei. Cerem autorităților locale să soluționeze această nevoie.

  Adrian Wiener, senator USR Arad: „Sunt numeroase semnalele primite, referitoare la teama personalul sanitarde a-și expune familia la virus. Contactul cu bolnavii, amplificat uneori de insuficiența echipamentelor de protecție, crește riscul de îmbolnăvire a medicilor, asistentelor și a celor cu care aceștia intră în contact, în special proprii copii și/sau părinți.

  Cazul Italiei și nu numai, ne arată că personalul sanitar reprezintă o fracție semnificativă în rândul celor care contactează boala (peste 8% în peninsulă). Oricât de multe măsuri de protecție luăm, riscul de îmbolnăvire rămâne ridicat. Așadar sunt destul de mari șansele ca cei apropiați și aici vorbim bineînțeles de membri ai familiei, să aibă de suferit.

  Pentru a reduce pericolul la care aceștia sunt expuși, este nevoie să le asigurăm cadrelor medicale cazare în afara propriilor locuințe, pe perioada în care există un risc ridicat de contagiune. La fel cum statul asigură spații pentru carantină, este necesar ca autoritățile să identifice spații și resurse financiare pentru a oferi cazare celor care îngrijesc bolnavii.

  Trebuie menționat că personalul sanitar reprezintă una dintre resursele de maximă importanță în lupta pe care întreaga societate o poartă în aceste zile. În același timp, are un caracter neregenerabil, fiind foarte greu să înlocuiești un cadru medical atins de boală. Orice măsură care poate să le ușureze activitatea, inclusiv prin securizarea familiilor, trebuie adoptată.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.