USR Arad va strânge semnături pentru bonificația de 10%

  de - | 24 iulie 2019, 10:02 AM | Comunicate contra cost

  0

  După ce a fost refuzată de două ori de administrația locală, USR Arad este consecventă și va aduna semnături pentru a constrânge Primăria și CLM să acorde persoanelor fizice o bonificație de 10% pentru plata cu anticipație a impozitului pe clădiri, terenuri și mijloace de transport.

  Municipii de rang II, similare Aradului (Oradea, Sibiu, Craiova, Satu Mare), precum și de rang I (Timișoara, Cluj-Napoca) recompensează cetățenii pentru plata integrală a impozitelor locale până la 31 martie cu o reducere de 10%, în timp ce arădenii primesc doar 5% și numai pentru clădiri și terenuri, nu și pentru mijloace de transport.
  Impactul asupra bugetului local al majorării bonificației (de la 5% la 10% pentru clădiri și terenuri și de la 0% la 10% pentru mijloace de transport) este de puțin peste jumătate de milion de euro. Asta în contextul în care Primăria cheltuie anual de cel puțin zece ori această sumă pentru distracții și evenimente prin care se îmbogățesc firme și se face campanie electorală.

  Daniela Săbău, USR Arad: „Este o măsură justă pentru arădenii care își plătesc la timp taxele. Acești bani sunt colectați de administrație, care apoi fie nu îi poate cheltui (ei rămân în excedentul de zeci de milioane de euro al orașului), fie îi risipește pe achiziții dubioase, cu prețuri umflate de câte 5-6 ori.
  USR Arad a solicitat repetat această măsură, acum un an și acum doi ani, iar Primăria a respins-o de fiecare dată. Considerăm că arădenii merită această reducere, la fel ca cetățenii din Oradea, Timișoara sau Cluj-Napoca și ca urmare o vom propune ca inițiativă cetățenească, pentru care vom recurge la strângerea de semnături.
  Am depus luni solicitarea și proiectul de hotărâre, din partea grupului de inițiativă și așteptăm ca secretarul Primăriei să ne pună la dispoziție formularele. Dorim să strângem cel puțin 8.000 de semnături ale cetățenilor, pentru o măsură care să facă dreptate arădenilor.”


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate. 

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.