joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  USR Arad: Unde-i prostul și unde-i hoțul?

  de - | 26 februarie 2020, 11:14 AM | Comunicate contra cost

  1

  Administrația PNL a municipiului Arad, prin primarul Călin Bibarț, dorește să plătească nu mai puțin de 75 de milioane de lei pentru un sistem de supraveghere video, de aproape 20 de ori mai mult decât a cheltuit primarul Bolojan în Oradea.

  Pe ordinea de zi a ședinței CLM de vineri se găsește un proiect cu adevărat faraonic prin dimensiunea costului pe care administrația locală pare dispusă să-l achite. Este vorba de un sistem de supraveghere video, menit să-l înlocuiască pe actualul, mult mai mic și în mare parte nefuncțional.

  În principiu, vorbim de o investiție absolut necesară oricărui oraș civilizat, pe care noi o considerăm utilă municipiului Arad. Însă nu putem fi de acord cu prețul imens pe care ar trebui să-l suporte arădenii. Dacă raportăm cele 75 de milioane de lei la populația orașului, fiecărui arădean, de la nou născut la pensionar, îi va reveni un cost de peste 500 de lei.

  Întregul proiect depășește cu 50% costul final al stadionului UTA. Doar pentru serviciile de comunicații de date ale sistemului video, Primăria pare dispusă să plătească anual peste 5 milioane de lei, adică de zece ori mai mulți bani decât a bugetat pentru reparația școlilor din Arad. Acești bani ar fi suficienți pentru a construi o școală mai mică sau o secție a unui spital.

  Având în vedere că același sistem, e drept, cu mai puține camere dar cu facilități mai multe (citirea numerelor de înmatriculare pentru supravegherea traficului), a fost implementat de Oradea cu numai 4,2 milioane de lei, ne adresăm și vă adresăm și dumneavoastră întrebarea din titlu: unde-i prostul și unde-i hoțul?


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.