luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  USR Arad: Strategii pentru sectorul turistic

  de - | 14 mai 2020, 1:04 PM | Comunicate contra cost

  0

  Vlad Botoș, europarlamentar Alianța USR PLUS: „Unul dintre sectoarele economice cele mai puternic lovite de criză, este turismul.

  Da, toți ne dorim să mergem în vacanță, totuși, în momentul actual cei mai mulți clienți și-au anulat rezervările pentru vară, hotelurile și restaurantele sunt închise în aproape toate țările Uniunii Europene, călătoriile au fost anulate sau amânate pentru o perioadă nedefinită.

  Pierderile din sector sunt crunte ajungând până la 50% pentru hoteluri și restaurante, până la 85% pentru tur-operatori, agenții turistice și călătoriile pe calea ferată și până la 90% pentru croaziere și companii aeriene.

  Tocmai pentru că am realizat gravitatea situației în cadrul grupului Renew Europe am avut mai multe dezbateri și am sesizat Comisia Europeană prin numeroase scrisori, discuții, luări de poziție privind necesitatea unei atenții speciale asupra acestui sector.

  Comunicarea de ieri a Comisiei, în care anunță că va acorda o atenție sporită sectorului turistic și, în general, sectorului HORECA, ne-a arătat că desele întâlniri cu comisarii europeni au avut un rezultat pozitiv.

  Sumele puse la dispoziție de Uniunea Europeană trebuie să fie utilizate cât mai eficient de statele membre, inclusiv de România, pentru a încerca să susțină cu adevărat domeniile cele mai afectate, lăsând la o parte interesele personale și de partid.

  De data aceasta interesele economiei naționale trebuie să fie prioritare. Măcar de data aceasta autoritățile române trebuie să uite de orice simpatii sau antipatii, de orice interese de clan și să vadă că cel mai important clan este poporul român.

  Noi, membrii grupului Renew Europe, am atras atenția asupra necesității elaborării unui Mecanism de Management al Crizelor care să includă strategii pe termen scurt, mediu și lung pentru sectorul turistic, atât pentru a susține re-lansarea acestui sector în urma crizei actuale, cât și pentru a gestiona cu succes eventuale situații problematice cu care Uniunea Europeană se poate confrunta în viitor.

  Cu siguranță această criză este o lecție pentru toată lumea. Cu siguranță trebuie să facem modificări pentru ca viitoare evenimente neprevăzute să nu ne prindă nepregătiți. Am făcut pași importanți în această direcție și vom mai face.

  Am fost aleși să facem treabă și o facem mai ales atunci când e greu.”


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.