USR Arad: Strategie turistică sau impotență administrativă: menajerie cu șobolani în plin centrul Aradului!

  de - | 8 august 2018, 12:02 PM | Comunicate contra cost

  0

  O scurtă secvență surprinsă cu telefonul reflectă fidel nivelul de interes al autorităților locale față de orașul în care locuim, față de sănătatea și bunăstarea cetățenilor. Totodată, plasează Aradul direct în mediul rural, din punct de vedere al disponibilității și calității serviciilor și utilităților publice, precum și al imaginii pe care o proiectează în ochii vizitatorilor.

  Așa cum reiese din filmarea realizată ieri, la 100 de metri de kilometrul zero al municipiului Arad, o familie numeroasă de șobolani prosperă, ignorată fiind de autorități, asemeni majorității problemelor urbei noastre. În locul în care turiștii și arădenii ar fi trebuit să beneficieze de serviciile unui grup sanitar deschis publicului, avem un adevărat focar de infecție, un risc pentru sănătatea publică. Problema nu este nouă, mizeria și dăunătorii coexistând de ani de zile în plin centrul Aradului.

  Pentru că cele mai multe dintre soluțiile primăriei sunt de fațadă, menite să facă imagine dar fără să rezolve probleme, și în acest caz bugetul local prevede cheltuirea în 2018 a 500.000 de lei pentru servicii de dezinsecție și deratizare, fără ca acestea să fie prestate, așa cum dovedesc șobolanii din centru.

  Sergiu Vlad, deputat USR Arad: „După ce am stat la începutul verii cu orașul acoperit de gunoaie, acum avem șobolani în loc de grupuri sanitare. Dacă asta e situația în centrul orașului, mai mult ca sigur în cartiere avem la fel de multe rozătoare, iar riscul pentru sănătatea cetățenilor este  cu atât mai mare cu cât este mai cald afară.

  Pe lângă asta, ne facem de râs în fața celor care ne vizitează orașul. În loc să punem în valoare atuurile Aradului, le ignorăm și le lăsăm în paragină, spre deosebire de vecinii din Oradea sau Timișoara, unde ele sunt îngrijite, iar orașele arată bine și încep să atragă tot mai mulți turiști și tot mai mulți bani vin spre cetățeni și la bugetul local.

  Administrația locală arădeană se evidențiază prin tot felul de proiecte, studii și ambiții precum candidatura la statutul de Capitală culturală europeană, uitând să mai și facă ceva. Șobolanii nu vor dispărea pentru că am pus pe hârtie banii pentru deratizare, avem nevoie ca planurile să mai fie și realizate. Trebuie să se îmbolnăvească cineva grav, să fie mușcat un copil pentru a face deratizarea? Să moară doi oameni, precum la trecerea de pietoni de pe Iuliu Maniu?

  Acest stil de a face administrație trebuie schimbat, Aradul are nevoie de grijă și seriozitate, de responsabilitate față de cetățeni”.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.