sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  USR Arad solicită redeschiderea autogării CTP

  de - | 4 decembrie 2019, 12:47 PM | Comunicate contra cost

  0

  USR Arad solicită renunțarea la decizia închiderii autogării CTP de pe strada Banu Mărăcine, luată intempestiv, fără nicio altă măsură care să asigure călătorilor o alternativă sigură și confortabilă.

  Începând cu data de 03.12.2019, printr-un anunț minuscul, afișat pe un geam al autogării doar cu o zi înainte, CTP Arad anunță desființarea autogării și mutarea plecărilor peste drum, un loc suficient deocamdată pentru un autobuz și trei tomberoane și lipsit de adăpost, toalete sau alte facilități.

  Conducerea CTP Arad, respectiv directorul companiei și conducerea CJ Arad au luat această decizie fără să ofere vreun răspuns la următoarele întrebări:

  – Unde vor aștepta călătorii (mulți dintre ei copii) autobuzele?

  – Cum li se asigură securitatea copiilor, care vor trebui să stea și 1-2 ore în stații (pe strada Banu Mărăcine sau în Podgoria, unde există doar o amărâtă de copertină)?

  – Unde vor avea acces la o toaletă, ținând cont de faptul că uneori așteaptă 1-2 ore de la terminarea cursurilor până la ora de plecare a autobuzului?

  – Unde vor staționa autobuzele, care așteaptă la îmbarcare minute bune, până la ora de plecare? În noua stație nu încap simultan două mașini.

  Sergiu Cosmin Vlad, deputat USR Arad: „Se pare că este o strategie a actualei administrații locale de a desființa CTP și de a transfera transportul public de călători operatorilor privați.

  Din păcate, nimeni nu se gândește la călători, la ce vor face când plouă, când va ninge, sau va fi ger. În autogară aveau un spațiu unde să se refugieze, era căldură, aveau toalete, erau în siguranță, se putea bea un pahar de apă, un ceai sau o cafea.

  Chiar dacă vechea locație nu era optimă, mutarea trebuia făcută în cadrul unei strategii coerente, după ce se asigură o alternativă mai bună. Aradul are nevoie de o autogară în afara orașului, lipită de autostradă în zona aeroportului și conectată prin transport local de municipiu.

  Până atunci, cerem cu fermitate revenirea curselor operate de CTP în vechiul spațiu al autogării de pe strada Banul Mărăcine. Aceasta trebuie să se întâmple de îndată, pentru a evita un accident în spațiul impropriu de acum”.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.