sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  USR Arad solicită auditarea Consiliului Județean, a Primăriei Arad și companiilor din subordine

  de - | 13 august 2019, 12:00 PM | Comunicate contra cost

  0

  Am urmărit cu deosebit interes discursul domnului Iohannis adresat Consiliul Național PNL. Sigur că am fi preferat ca acest discurs să fie adresat tuturor celor din apartul de stat, indiferent de partidul din care provin, tuturor românilor.

  Nu putem să nu spunem că ne bucurăm că, după trei ani în care USR a cerut transparentizarea instituțiilor statului la toate nivelurile, schimbarea mentalităților în instituțiile publice, audituri și oprirea angajărilor pe pile și relații, domnul Iohannis a recunoscut importanța și valoarea unor astfel de măsuri.

  Vlad Botoș – președinte USR Arad: „Din câte am văzut și noi, impreună cu toți cei care au urmărit aceste momente ale Consiliului, reprezentanții PNL, președinți de consilii județene, primari, parlamentari, europarlamentari, consilierii locali și județeni au aprobat prin aplauze aceste principii și cerințe.

  Ca urmare, ne vedem într-un moment în care putem pune bazele unei schimbări majore a sistemului și, pentru a arăta buna-credință și aderarea la aceste principii solicităm atât conducerii Consiliului Județean, cât și conducerii primăriei Aradului să realizeze în cel mai scurt timp posibil auditul tuturor serviciilor din cadrul instituțiilor și publicarea rezultatelor acestor controale.

  Este deosebit de important pentru buna administrare a unui județ, municipiu, oraș sau comună să aibă un aparat instituțional echilibrat și foarte bine pregătit”.

  Sergiu Vlad, deputat USR Arad: „Performanța este principiul de bază care ar trebui respectat de orice administrație publică dacă ținem cont de faptul că de această performață depinde modul de viață și siguranța unui oraș întreg.

  Tocmai de aceea vedem ca o datorie solicitarea de audituri financiare, dar și audituri privind performața managerială a societăților descentralizate de a căror activitate depinde bunăstarea arădenilor. Solicităm efectuarea de audituri și publicarea rezultatelor la CET, Compania de Apă, ADI Deșeuri, Poliția Locală și Compania de Transport Public”.

  Solicitare USR Arad CJ 13.08.2019

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.